Kızılay’daki eylem sonrası sokaklarda büyük maddi hasar oluştu

İstanbul'daki Gezi Parkı gösterileri sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan için Ankara'da başlayan eylemler ve sonrasında gelen müdahale ile devam eden olaylar gece geç saatlere kadar sürdü.

Google Haberlere Abone ol
Kızılay’daki eylem sonrası sokaklarda büyük maddi hasar oluştu

İstanbul'daki Gezi Parkı gösterileri sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan için Ankara'da başlayan eylemler ve sonrasında gelen müdahale ile devam eden olaylar gece geç saatlere kadar sürdü. Eylemin bitmesinin ardından sokaklarda oluşan büyük maddi hasar ortaya çıktı.

Kızılay Meydanı'nda bulunan Güvenpark’ta akşam saatlerinde toplanan grup, slogan atarak, İstanbul'daki Gezi Parkı gösterileri sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan için destek protestosu düzenledi. Polise taş ve havai fişek atan gruba, polis TOMA’lar ile tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Olaylar, gece geç saatlere kadar sürdü. Sokakların ne hale geldiği eylemin bitmesinin ardından ortaya çıktı. AK Parti’ye ait olan bir seçim bürosu tahrip edildi. Sokaklarda bulunan çöp tenekeleri ve çöpler yerlere dağıtılarak, yakıldı. Kurtuluş Parkı'nda bulunan banklar yol ortasına taşınarak yakıldı. Kurtuluş İtfaiye birliğinin bulunduğu binaya da saldıran grup, binanın camlarını kırdı. Bina önünde bulunan bir araca zarar verdi. Cadde üstünde bulunan reklam tabelalarına da zarar veren eylemciler, otobüs duraklarını da es geçmeyerek camlarını kırdı.

CİHAN

Yorumlar