Kızılay'da yol kapatan grup ile sürücüler arasında gerginlik yaşandı

Başkent’te bir araya gelen kalabalık bir grup, Kızılay’da ‘internet yasasını’ protesto etti.

Google Haberlere Abone ol
Kızılay'da yol kapatan grup ile sürücüler arasında gerginlik yaşandı

Başkent’te bir araya gelen kalabalık bir grup, Kızılay’da ‘internet yasasını’ protesto etti. Gösterin ardından Kızılay’ı trafiğe kapatan bazı grup üyeleri ile sürücüler arasında arbede çıktı. Kalabalık grubun arasından geçmeye çalışan sürücülerin araçları, yumruklanıp, tekmelendi.

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan ‘internet yasasını’ protesto etmek isteyen çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri Kuğulu Park’ta bir araya geldi. ‘Özgürlük sokakta sandıkta değil’, ‘DNS’yi değil iktidarı değiştir’, ‘Sansürcü, soyguncu hükümet istifa’ dövizleri taşıyan grup üyeleri, sloganlar eşliğinde Kızılay’a hareket etti. Grubun geçtiği güzergahlar araç trafiğine kapatıldı. Eylemciler, Meşrutiyet Caddesi ve Yüksel Caddesi’nde görev alan Çevik Kuvvet ekiplerini görünce kısa süreli bekledi. Yolun açılmasını isteyen göstericiler, grup temsilcilerinin yönlendirmesiyle Güvenpark’a devam etti.

    YOL KAPATAN GRUP, BAZI SÜRÜCÜLERİN ARAÇLARINI YUMRUKLADI

    Güvenpark’a yürüyen grup üyeleri, burada kısa bir açıklama yaptı. Açıklamanın ardından bazı gruplar dağılırken, bazıları Kızılay’ı trafiğe kapatıp, oturma eylemi yaptı. Bu sırada yoldan geçmek isteyen sürücülerle, göstericiler arasında tartışma yaşandı. Yolun açılmasını isteyen sürücülerle tartışan eylemciler, aralarından geçmek isteyen bazı araçları yumrukladı. Bir aracın hızla aralarından geçmesine sinirlenen grup, bir süre aracın arkasından koştu.

    Göstericiler daha sonra yolu trafiğe açıp, dağıldı. CİHAN

Yorumlar