Kızılay’da uyuşturucuya karşı ‘şırıngalı’ eylem

Uyuşturucu Madde Bağımlılıkları ve Alkolizmle Mücadele Federasyonu (UBAM), Kızılay’da uyuşturucunun zararlarına ve tedavi yöntemlerine dikkat çekmek için ‘şırıngalı’ eylem yaptı. Güvenpark havuz başında toplanan federasyon üyeleri,...

Google Haberlere Abone ol
Kızılay’da uyuşturucuya karşı ‘şırıngalı’ eylem

Uyuşturucu Madde Bağımlılıkları ve Alkolizmle Mücadele Federasyonu (UBAM), Kızılay’da uyuşturucunun zararlarına ve tedavi yöntemlerine dikkat çekmek için ‘şırıngalı’ eylem yaptı.

Güvenpark havuz başında toplanan federasyon üyeleri, uyuşturucudan kurtulduklarını temsil eden ‘beyaz alan’ oluşturdu. Bu alan içerisine giren grup üyeleri, ‘Bir gün değil, her gün mücadele’, ‘Uyuşturucu bağımlılığı hastalık değildir, ilaçla tedavi edilemez’, ‘Biz başardık siz de başarabilirsiniz’, ‘Uyuşturucu uyuşturucuyla tedavi edilemez’ pankartları açtı, yanlarında getirdikleri antidepresan hapları ve şırıngaları yere attı.

UBAM Federasyonu Başkanı Dila Tezemir, bilinen uyuşturucuların yanı sıra alkol ve en başı çeken antidepresanlar konusuna dikkat çekmek istediklerini söyledi. Madde bağımlılığında kullanılan antidepresan haplarının dünyanın en tehlikeli uyuşturucusu olduğunu belirten Tezemir, “Madde bağımlılığı bir hastalık değildir. Hastalık olmadığı için asla ilaçlarla tedavi edemezsiniz. Psikiyatri uzmanlarını, devletimizi, insanlarımızı yanlış bilinçlendirdiği konusuna dikkat çekmek istiyoruz.” dedi.

İlaçsız rehabilitasyon programıyla bütün uyuşturucu bağımlılarının bu illetten rahatlıkla kurtulduğunu belirten Tezemir, kendilerinin de eski uyuşturucu bağımlısı olduğunu ancak şimdi beyaz bölgede olduklarını belirtti. Tezemir, “Bunun savaşını veriyoruz. Bu bir soğuk savaş, ülkemizin içinde kimyasal bomba var ve biz bu bombayı temizlemeye ant içtik. Sizlerle birlikte, bütün toplumumuzla birlikte, uyuşturucuya, anti depresanlara ve bütün bu yolda yapılan yanlışlara hayır demek için buradayız.” diye konuştu.

“BONZAİ ÖLÜME GÖTÜRÜR, BİRAN ÖNCE BUNU TERK EDİN”

Eyleme, önceden uyuşturucu kullanan ve uyuşturucu bağımlılığından kurtulan federasyon üyeleri de katıldı. Kullanıldığında kişinin kısa sürede ölümüne neden olan bonzai uyuşturucusunu 3 ay kullanan A.S., bonzainin etkilerini anlattı. Bonzainin tedavisinin olmadığını belirten A.S., “Aldığım vitamin ve minerallerle bu işin üstesinden gelmeye çalıştım ve geldim. Öldürücü bir uyuşturucu onu buraya geldiğimizde fark ettik.” dedi. Bonzainin bir tarım ilacı olduğunu söyleyen A.S., uyuşturucunun insan vücudundaki tüm duyguları ve hisleri yok ettiğini söyledi.

Türkiye’de sokak başlarına kadar her yerde kolayca bulunan bir uyuşturucu olduğunu ifade eden A.S, denetimde olmadığı için bulunmasının daha kolaylaştığını savundu. Uyuşturucuyu kullananlara seslenen A.S., “Bence ölüme gidiyorsunuz. Biran önce bunu terk etmeniz lazım.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar