Kızılay’da ‘Gezi’ müdahalesi: Çok sayıda gözaltı var

Gezi Parkı olaylarının yıl dönümünde Ankara Kızılay Meydanı'nı trafiğe kapatan gruba Çevik Kuvvet ekipleri tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Gösteriler sırasında bariyer kurup, kurdukları bariyerleri ateşe veren çok sayıda...

Google Haberlere Abone ol
Kızılay’da ‘Gezi’ müdahalesi: Çok sayıda gözaltı var

Gezi Parkı olaylarının yıl dönümünde Ankara Kızılay Meydanı'nı trafiğe kapatan gruba Çevik Kuvvet ekipleri tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Gösteriler sırasında bariyer kurup, kurdukları bariyerleri ateşe veren çok sayıda gösterici gözaltına alındı.

Kızılay Güvenpark’ta bir araya gelen kalabalık bir grup, Atatürk Bulvarı'nı çift yönlü trafiğe kapattı. Bölgede önlem alan emniyet güçleri, kapatılan yolun açılması için uyarıda bulundu. Yapılan uyarılara rağmen dağılmayan gruba, polis tazyikli su ile müdahale etti. Dağılan gruplar, Ziya Gökalp Caddesi ve ara sokaklara çekildi. Burada tekrar toplanan gruplar, polise taş, misket ve havai fişekle saldırdı. Çevik Kuvvet ekipleri, ara sokaklara dağılan göstericileri dağıtmak için yoğun çaba harcadı. Ara sokaklardan polise taş atan grup üyeleri, ellerine geçirdikleri, çöp konteyneri, kanepe, taşlarla bariyer kurdu. Kurdukları bariyerleri de ateşe verdi. TOMA’lar, yanan barikatları tazyikli su ile ateşi söndürdü. Bariyerlerle kapatılan yol yine TOMA’lar tarafından açıldı. Koleje doğru çekilen gruplar, ekipler arasında sık sık kovalamaca yaşandı.

Aynı güzergâha giden araçlar geri dönmek zorunda kaldı. Körüklü bir belediye otobüsünün orta refüjden geri dönmesi dikkat çekti. Çevredeki vatandaşlar yoğun gazdan ve atılan taşlardan korunmak için işyerlerine sığındı.

Çıkan olaylar sırasında çok sayıda eylemci gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar, polis aracıyla karakola götürüldü. Kızılay civarındaki ara sokaklarda polisle göstericiler arasındaki çatışma sürerken, boşaltılan Güvenpark’ta emniyet güçleri yoğun güvenlik önlemi aldı.

CİHAN

Yorumlar