Kızılay Şube Başkanı, mevzuatı güçlendirme projesine destek istedi

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, yasa yapıcı ve yasa yapımında etkili bürokratlardan Mevzuatı Güçlendirme Projesi'ne destek beklediklerini ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
Kızılay Şube Başkanı, mevzuatı güçlendirme projesine destek istedi

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, yasa yapıcı ve yasa yapımında etkili bürokratlardan Mevzuatı Güçlendirme Projesi'ne destek beklediklerini ifade etti. Saygılı, Türkiye'de her yıl 4 bin kişinin trafik kazalarında hayatını kaybettiğini ve 250 bin kişinin de yaralandığını, projeyle bunun yüzde 50 oranında azalacağını belirtti.

Türk Kızılay’ı Adana Şube Yönetim Kurulu Üyeleri; Ramazan Saygılı, Niyazi Çetinkaya, Nevzat Aslan, Veli Kasap, Şaban Üçgül, Yüksel Pişkin ve Reşat Karaca bir araya gelerek Trafik Kanunu ve Yönetmeliği'nde emniyet kemeri ile ilgili yapılacak değişikliklere yönelik ‘Mevzuatı Güçlendirme Projesi için destek beklediklerini kaydetti.

Trafik kazalarını insan kaynaklı doğal afet olarak kabul eden Kızılay’ın trafikte insan hatalarından kaynaklanan acıları azaltmak adına bir savunuculuk projesi başlattığını ifade eden Başkan Saygılı, “Amacımız mevzuatın güçlenmesi ile ilgili kamuoyu yaratmak ve mecliste konu ile ilgili yasanın hazırlanması. Bugün Türk Kızılay’ı Adana Şube Yönetim Kurulu üyelerimiz kişilere örnek olması açısından araçlarında emniyet kemerli fotoğraf çektirdi. Yol güvenliği konusunda emniyet kemerlerimizi takarak bizler birer adım attık bu şekilde karar alacak kişileri etkileyerek yasa değişikliğini hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Saygılı, "Trafik kazalarında 1 yılda 4 bin kişi hayatını kaybetmektedir. 250 bin kişi de yaralanmaktadır. Trafik kazalarının maddi sonuçları bir yılda 20 Milyar TL'ye ulaşmaktadır. Trafik kazalarından her 4 kişiden 3'ü araçtan fırlayarak hayatını kaybetmektedir. 2030 yılına dek önlem alınmazsa; trafik kazaları ölüm nedenleri arasında 5. sıraya yükselerek afetler ve hastalıklardan kaynaklı ölümlerin üzerine çıkacaktır. Emniyet kemeri takmak ölüm ve yaralanma riskini yüzde 50 oranında azaltabilir.” dedi.

MEVZUATI GÜÇLENDİRELİM

Türkiye’de Karayolları Trafik Kanunu ve Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yasal boşluklar bulunduğunu ifade eden Saygılı sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Söz konusu yasal boşlukları kapatmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yasa ve yönetmelik değişiklik tasarısı hazırlanmıştır. Yasa değişikliği ile emniyet kemeri kullanma zorunluluğu, yasada yer almamaktadır. Yapılacak değişiklik ile emniyet kemeri kullanma zorunluluğu açık bir şekilde ifade edilecektir. 'Emniyet kemeri' takmayanlara uygulanacak para cezaları arttırılacaktır. Tük Kızılay'ı, trafik kazalarını halk sağlığını etkileyen ve insan eliyle oluşan bir afet olarak nitelendirmektedir. Emniyet kemeri konusunda yasa değişikliğine vereceğiniz destek binlerce kişinin hayatta kalmasına, yaralanmaların azalmasına ve ülke ekonomisinde katkı sunacaktır."
CİHAN

Yorumlar