Kızılay Somalı vatandaşlarla iftarda buluştu

Manisa'nın Soma ilçesinde Türk Kızılayı, maden şehitlerinin aileleri ve Somalı vatandaşlar için iftar programı düzenledi.Soma Kaymakamlığı önünde organize edilen iftar programına; Türk Kızılay'ı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Soma...

Google Haberlere Abone ol
Kızılay Somalı vatandaşlarla iftarda buluştu

Manisa'nın Soma ilçesinde Türk Kızılayı, maden şehitlerinin aileleri ve Somalı vatandaşlar için iftar programı düzenledi.

Soma Kaymakamlığı önünde organize edilen iftar programına; Türk Kızılay'ı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, Soma Emniyet Müdürü Nebi Özerdem, Soma Belediye Başkan hasan Ergene, Kızılay şube başkanları ve vatandaşlar katıldı. İftarda tasavvuf müziği ve ardından semazen gösterisi gerçekleşti.

Program sonunda Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar yaptığı konuşmada, "Kızılay, Soma halkının ve bütün halkın, bütün Türk milletinin kara gün dostudur ve her zaman yanındadır. Beraber idrak ettiğimiz o büyük acıyı unutmuyoruz, kalbimize gömdük. 13 Mayıs'ta meydana gelen patlamada rahmeti rahmana kavuşan şehitlerimizi bir kere daha Allah'ın rahmetine tevdi ediyoruz. Onları rahmetle, minnetle anıyoruz ve Türk Kızılayı olarak şunu söylemek istiyorum: Daima milletimizin merhametine olarak, milletimizin kara gün dostu olarak milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Sadece Soma'da değil, Soma felaketini idrak ettiğimiz zaman Bosna Hersek seli arkasından Telaferli Türkmenlerin dramının arkasından İsrail'in uyguladığı zalimde şehit düşen bin yakın Gazzeli kardeşlerimizin acısı içimizi burkmaktadır. Bütün bunların hepsinde Türk Kızılayı vardır darda olan insanların, zorda olan insanların yanında olmuştur ve olmaya devam etmektedir. Ben bu iftarımıza icabeti ederek davetimize geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum." dedi.

CİHAN

Yorumlar