Kızılay, Muş’ta 4 ayda bin 700 ünite kan bağışı topladı

Türk Kızılayı Muş Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Kenan Şeker, 4 aylık süre içerisinde bin 700 ünite kan bağışı topladıklarını ve 2014 yılında 8 bin ünite planladıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kızılay, Muş’ta 4 ayda bin 700 ünite kan bağışı topladı

Türk Kızılayı Muş Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Kenan Şeker, 4 aylık süre içerisinde bin 700 ünite kan bağışı topladıklarını ve 2014 yılında 8 bin ünite planladıklarını söyledi.

2014 yılı faaliyetleri kapsamında çeşitli kurum, kuruluş ve toplu iş merkezlerinde kan toplayan Kızılay Muş Kan Bağışı Merkezi, valilik ve adliye sarayında stant açarak 50 ünite kan bağışı alabildi. Muş’ta yaşanan dondurucu soğuklardan dolayı iyi bir performans sağlayamadıklarını kaydeden Muş Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Kenan Şeker, 4 ay gibi sürede bin 700 ünite alabildiklerini söyledi. 2013 yılında 7 bin ünite kan bağışı aldıklarını ifade eden Dr. Şeker, 2014 yılı sonuna kadar 8 bin ünite kan bağışına ulaşmak için mücadele edeceklerini belirtti.

İl genelinde durmadan kan bağışı için stant kuracaklarını ifade eden Dr. Şeker, şunları söyledi: “Türk Kızılayı Muş Bağışı Merkezi olarak kamu kurumlarından ve esnaflardan sürekli kan toplamaya devam ediyor. Ancak bu geçtiğimiz 4 aylık sürede havaların çok soğuk olmasından dolayı kan bağışında ciddi bir azalma olmuştu. Örneğin Ocak ayında 700 civarında bağış toplamamız gerekirken toplam 120 ünite bağış alabilmiştik. Bu bizim için büyük bir düşüştü. Bu durumu düzeltebilmek ve kan bağışını arttırmak için alış veriş merkezlerinde stant açtık ve resmi kurumlarımızla iş birliğine giderek stantlar kurduk. 4 aylık sürenin sonucunda bin 700 üniteye ulaşabildik. Ancak hedefimiz olan 8 bin üniteye ulaşmak için her fırsatı değerlendirmeye çalışıyoruz. Dün Muş Valiliği hizmet binasında ve bugünde adliye sarayında stantlarımızı kurduk. Şuanda ciddi bir çalışma performansı içerisine girdik. 2014 yılı içerisinde planladığımız 8 bin üniteye ulaşmak için durmadan çalışacağız. Kan bağışçı sayımız arttı ve artık herkes kan bağışının önemini anladı. Ancak olumsuz hava şartları bu durumu olumsuzlaştırdı. İnşallah bu yıl istediğimiz hedefe ulaşacağız.” ifadelerini kullandı.

    İlçelerde de aktif çalışacaklarını kaydeden Dr. Şeker, “Kent merkezinin yanı sıra Varto, Bulanık, Korkut, Hasköy ve Malazgirt ilçelerimize de gideceğiz. Yoğun bir çalışma temposu ile kan bağış oranını yükseltme gayreti içerisine gireceğiz.” dedi.

    Kan bağışı ile daha sağlıklı olunduğunu vurgulayan Dr. Şeker, grip olan veya herhangi bir hastalığı olan vatandaşlardan kan almadıklarını hatırlatarak “Kan bağışlarımızda ilk etapta kan değerlerini ölçüyoruz. Bunla birlikte grip olan veya herhangi bir hastalığı olan vatandaşlarımızdan kan almıyoruz. Kan vermeyle vücut yeni kan üretiyor. Vücutta yeni üretilen kan sayesinde birçok hastalığın önüne geçilmiş oluyor ve daha sağlıklı olunuyor. Zaten bir hastalığı olan ve kan aldığımızda doldurduğumuz formlarımızda gördüğümüz bir uyuşmazlık varsa kan almıyoruz. Özellikle bunu belirtmek istiyoruz ki kan vermede herhangi bir sakınca yoktur.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar