Kızılay Meydanı'nda 'demokrasi nöbeti' sürüyor

TBMM Başkanı Kahraman: "Bundan sonra Türkiye bir daha darbe görmeyecek. Çünkü halk artık 'dur bakayım' diyor"

Google Haberlere Abone ol
Kızılay Meydanı'nda 'demokrasi nöbeti' sürüyor
TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Bundan sonra Türkiye bir daha darbe görmeyecek. Çünkü halk artık 'dur bakayım' diyor." dedi.

Kızılay Meydanı'nda, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlara hitap eden Kahraman, 15 Temmuz'da Türkiye'nin bir badireden kurtulduğunu, çok üzücü bir gün yaşandığını, hiç beklenmeyen bir tablo ile karşılaşıldığını fakat Türkiye'nin bu durumdan kısa zamanda kurtulduğunu belirtti.

Kendi tankı ve silahıyla karşı karşıya kalan milletin çok üzgün olduğunu vurgulayan Kahraman, "Şunu biliyoruz, teröristler asker kılığına girdiler ve Türkiye'mizin önünü kesmek için harekete geçtiler." ifadesini kullandı.

Türkiye'de önceden yaşanan darbelerde halkın istediği halde sokağa çıkamadığına dikkati çeken Kahraman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bunu kabul etmediğini, milleti meydanlara çağırdığını ve herkesin meydana çıkarak darbe girişimini engellediğini bildirdi.

Kahraman, "Bazıları bir tasnif yapıyor. Darbeyi kim önledi? Darbeyi millet önlediyse, milleti alanlara çağıran önledi. Arkasından millet ve arkasından basın, topyekün millet olarak bir büyük badireden kurtulduk." diye konuştu.

Darbe girişimin yapıldığı 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlatan Kahraman, abdest alarak, kendisine düşeni yaptığını Meclise geldiğini ve "milletin iradesini" açık tuttuğuna dikkati çekti.
"Kaptanlar gemilerinden en son ayrılırlar, fareler önce kaçarlar" diyen Kahraman, milletin fare olmadığını ülkesine sahip çıktığını, büyük bir badire atlatıldığını belirtti.

Darbe girişimi nedeniyle Meclise gelerek, üzüntüsünü dile getiren devlet adamları olduğunu aktaran Kahraman, gelenlerin, "Siz ayakta duracaksınız ki biz var olacağız. Siz Osmanlısınız ve biz büyük bir coğrafya içinde, sizin coğrafyanız içindeyiz, sizin bu badireyi atlatmanız bizim de kurtuluşumuz oldu." ifadesini kullandıklarını bildirdi.

Önceki darbelerin aksine milletin demokrasisine sahip çıktığına değinen Karaman, "Bundan sonra Türkiye bir daha darbe görmeyecek. Çünkü halk artık 'dur bakayım' diyor." dedi.

"Kandile atılan bombalar, benim vatanımda, benim meclisime atıldı"

TBMM Başkanı Kahraman, vatan hainlerinin 15 Temmuz gecesi Gazi Meclisi de tereddüt etmeksizin bombaladığına vurgu yaparak, "Bu bombalar terörle mücadelede kullanılan bombalar. Kandile atılan bombalar, benim vatanımda, benim meclisime atıldı. Seni kim efsunladı, kim yanlışa sürükledi, kim afyonladı? Lanet olsun ona." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin gelişmesini istemeyenlerin ne zaman bir hamleye kalkışılsa önünü kesme gayreti içine girdiklerinin altını çizen Kahraman, şöyle devam etti:

"1960'da Demokrat Parti Türkiye'yi alıp götürüyordu 435 lira olan milli geliri bin 695'e çıkardı, Menderes'i maalesef Yassıada'da idama mahkum ettiler. 1971 Mart'ı, yine zıplayacağız, yine yürüyüp gideceğiz, 1980. Hep böyledir. Erbakan hocayı, Türkiye'yi sanayileşmeye götürdüğü, bütün İslam alemini birleştirdiği için indirdiler. Bu sefer Recep Tayyip Erdoğan'ı indiremediler, indiremeyecekler, buna Türkiye müsaade etmeyecek. Bir dünya liderine sahibiz. Cenab-ı Hak hayırlı uzun ömür versin. Nice hizmetler nasıp etsin."

Hiçbir milletin devletsiz, hiçbir devletin de ordusuz olmayacağına vurgu yapan Kahraman, "Ordumuzu lekelemeyelim. Orası peygamber ocağıdır ama asker de kışlasında duracak. Öyle FETÖ'nün talimatıyla terörist ruhuyla elbise giyip sokağa çıkmayacak" dedi.

Kahraman, Türkiye'nin hassasiyetini bütün dünyanın takdirle karşıladığına da değinerek, şunları kaydetti:

"Bütün emek verenlerden Allah razı olsun. 7 Ağustos'ta inşallah İstanbul'dayız. Türkiye'mizin tarihinde zannediyorum en büyük miting olacak. O gün Ankara'dan İstanbul'a Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek de bin otobüs kaldırmayı planladığını söylüyor. Bütün dünyaya haykıracağız. 'Size rağmen... Ey haçlı savaşı sürdürenler, size rağmen Türkiye liderliğini ortaya koyacak.' Türkiye mazisine layık olacak biiznillah. Zaten layık, daha ötelere gideceğiz."

Yorumlar