Kızılay Genel Başkanı Akar: Vatandaşlarımızı Bosna'ya yardıma davet ediyorum

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, vatandaşları selden zarar gören Bosna Hersek’e yardıma davet etti. 'Türk Kızılayı İlkyardım Eğitim Merkezleri 9. Koordinasyon Toplantısı' için Samsun'a gelen Başkan Ahmet Lütfi Akar, Vali...

Google Haberlere Abone ol
Kızılay Genel Başkanı Akar: Vatandaşlarımızı Bosna'ya yardıma davet ediyorum

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, vatandaşları selden zarar gören Bosna Hersek’e yardıma davet etti.

'Türk Kızılayı İlkyardım Eğitim Merkezleri 9. Koordinasyon Toplantısı' için Samsun'a gelen Başkan Ahmet Lütfi Akar, Vali Hüseyin Aksoy’u makamında ziyaret etti. Ziyarette Ahmet Lütfi Akar’ın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri ve Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin katıldı.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar ziyarette yaptığı konuşmada,’’Bizim illerdeki tabii başkanlarımız valilerimizdir. Bugün Samsun’da 26 şubemizden çalışanların katılımı ile düzenlediğimiz ilk yardım koordinasyon toplantı için buradayız. Bu kapsamda Sayın Valimizi ziyaret edip saygılarımızı sunmaya ve toplantımız hakkında bilgi vermeye geldik. Kızılay olarak faaliyetlerimize devam ediyoruz. En son iki olaya müdahale ettik. Bunlardan bir tanesi Soma’da 301 canımızı şehit verdiğimiz olay ve ardından da Bosna- Hersek’te meydana gelen sel felaketi ile ilgili orada yaptığımız müdahaledir. Ben vatandaşlarımızı Kızılay vasıtası ile Bosna’ya yardıma davet ediyorum.’’ dedi.

Kızılay'ın afet anında ilk akla gelen kurumlardan biri olduğunu dile getiren Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ise "En hızlı şekilde olay yerine ulaşan sivil toplum örgütlerimizden birisidir. Kızılay sadece afet anında değil, üslendiği görevler itibari ile kamu ihtiyacını karşılayıp bu konuda çalışma yapan sivil toplum örgütlerimizin ön önemlisi ve en başta gelenidir. Bu görevleri başarı ile yürütüyor. Birçok ilde olduğu gibi Samsun’da da yürüttüğü önemli çalışmalar var. 19 Mayıs Haftası çerçevesinde arkadaşlarımızın 1919 ünite kan toplama çalışmaları oldu. Çalışmalarını büyük bir gayretle sürdürdüler. Temennimiz afetlerin yaşanmaması ama olduğu zamanda yardım elini ve o sıcaklığı her zaman bize hissettiren Türk Kızılayı’na yapmış oldukları çalışmalardan dolayı çok teşekkür ediyorum.’’ şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Aksoy ve Kızılay Genel Başkanı Akar birbirlerine hediye taktim etti. CİHAN

Yorumlar