Kızılay Genel Başkanı Akar: Ayrım gözetenin bu hareket içinde yeri yoktur

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Soma'da gerçekleştirdikleri yardım faaliyetinin, Türk Kızılayı'nın Türkiye çapındaki görünürlüğünde yüzde 20- 25 artış sağladığını vurgulayarak, "Daha sonra kazandığımız puanlardan...

Google Haberlere Abone ol
Kızılay Genel Başkanı Akar: Ayrım gözetenin bu hareket içinde yeri yoktur

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Soma'da gerçekleştirdikleri yardım faaliyetinin, Türk Kızılayı'nın Türkiye çapındaki görünürlüğünde yüzde 20- 25 artış sağladığını vurgulayarak, "Daha sonra kazandığımız puanlardan bir kısmı maalesef İstanbul Şube Başkanımızın sarf ettiği densiz birkaç cümle yüzünden kaybetmek durumunda kaldık. Kızılay, Kızılhaç'ın temel prensiplerinde ayrım gözetmemek yer alır. Ayrım gözetenin bu hareket içerisinde yeri yoktur." dedi.

Türk Kızılayı İlkyardım Eğitim Merkezleri 9'ncu Koordinasyon Toplantısı, Samsun'da gerçekleşti. 22 ilde bulunan Türk Kızılayı şube başkanlıkları bünyesindeki 26 İlkyardım Eğitim Merkezi temsilcisinin katılımıyla Anemon Otel'de yapılan toplantıya Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar da katıldı. Soma'da yaşanan maden faciasındaki çalışmaları hakkında bilgiler veren Akar, eski Bakan Binali Yıldırım'ın kardeşi olan Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım'ı attığı tweetlerden dolayı eleştirdi. "Soma'daki felaketin ilk saatlerinden itibaren Manisa ve İzmir şube başkanlarımızla birlikte bölgeye gittik. Soma şube başkanımız da orada bize katıldı. Türk Kızılayı olarak Soma'da Kızılayımız'ın yüzünü ağartan bir operasyon yaptık. Soma'da göstermiş olduğumuz yardım faaliyeti, Türk Kızılayı'nın Türkiye çapındaki görünürlüğü noktasında yüzde 20- 25 artış sağladı.” diyen Akar, “Daha sonra kazandığımız büyük puanlardan bir kısmını da maalesef İstanbul Şube Başkanımızın sarf ettiği densiz birkaç cümle yüzünden kaybetmek durumunda kaldık. Bu bakımdan da üzgün olduğumuzu, gereken tahkikatın başladığını, müfettiş raporları geldikten sonra bu konuyla alakalı gereken tedbirleri alacağımızı söylemek istiyorum.” şeklinde konuştu.

"BİNALİ" İSMİ SÜNNİLERDE PEK RASTLANMAZ

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, "Ben Erzincanlıyım bizim orada 'Binali' ismi Sünnilerde pek rastlanmaz. Binali Yıldırım'ın adı Alevi komşularına hürmeten sevgi ve saygıdan ailesi tarafından konulmuştur. Dolayısıyla böyle bir ayrımcılığı reddettiğimizi bir kere daha belirtmek istiyorum. Bu tür düşüncelere aramızda ve yer olmadığını etnik kimliği ne olursa olsun bizim içimizdeki her ayrıcalığın nifak olduğunu biliyoruz. Kaldı ki, içinde bulunduğumuz Kızılay, Kızılhaç hareketi temel prensiplerinde ayrım gözetmemek yer alır. Ayrım gözetenin bu hareket içerisinde yeri yoktur. Dolayısıyla ayrım gözetmeme düsturuna sahip olan bir kurumda, bunu sarf etmeyi tasvip etmediğimizi dosta düşmana ilan etmek istiyorum." diye konuştu.

'EĞER ARPANIZ FAZLA GELDİYSE' DİYE TWEET ATMIŞTI

Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım Okmeydanı'ndaki olaylarla ilgili attığı, 'Eğer arpanız fazla geldiyse, o arpayı önünüzden almayı da biliriz. Arpa taşıyanları da biliriz. Ya bu ülkede eşek gibi sessizce yaşayacaksınız ya da defolup gideceksiniz. Sizlere her kim destek oluyor, yüz veriyorsa da şerefsizdir. Biz bu ülkeyi molotofla, tabancayla, havai fişekle, taş sopayla değil, Nene Hatunlarla, yırtık ayakkabıyla savaşarak kurduk. Size mi vereceğiz' tweetleri kamuoyunda uzun süre tartışılmıştı.

CİHAN

Yorumlar