Kızılay, 145 yıldır gönüllü ve iyilik yürüyüşüne devam ediyor

Kızılay Adana Şubesi gönüllüleri, 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü'nü Atatürk Parkı'nda karanfil dağıtarak kutladı.

Google Haberlere Abone ol
Kızılay, 145 yıldır gönüllü ve iyilik yürüyüşüne devam ediyor

Kızılay Adana Şubesi gönüllüleri, 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü'nü Atatürk Parkı'nda karanfil dağıtarak kutladı.

Türk Kızılay’ı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, 1985 yılından itibaren, 26 yıldır her 5 Aralığın günü Dünya Gönüllüler Günü olarak kutlandığını hatırlattı. “Türk Kızılay’ı olarak, kurulduğumuz 1868 yılından beri her günümüzü gönüllüler günü olarak kutlamaktayız” diyen Saygılı, bu güne kadar insanlığa sundukları hizmetlerde profesyonel kadroların olduğu kadar, sayıları yüz binleri aşan gönüllülerin de büyük emeği olduğunu aktardı.

Kızılay’ın hizmetlerinin sadece afet dönemleri ile sınırlı olmadığını belirten Saygılı, “Toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve ihtiyaç sahibi insanlara yerleşim, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak gibi önemli görevler üstleniyoruz. Türk Kızılayı, kan, sağlık, sosyal yardım, gençlik ve eğitim alanlarında da hizmetler sunmaktadır. Bu hizmetleri gerçekleştirirken gönüllülerimizin, Kızılaycılık ruhunun temel aktörleri olduklarını asla unutmadık. Her zaman en ön saflarında yer alan gönüllülerimiz, kendi ihtiyaçlarını da hiçe sayarak, ülkemizdeki ve dünyadaki milyonlarca ihtiyaç sahibine, el uzatmıştır.” şeklinde konuştu.

Şube başkanlığı görevini gönüllü olarak yürüten bir Kızılaycı olduğunun altını çizen Saygılı, “Bu güzide kuruma ve dolayısıyla insanlığa hizmet etmenin hazzını yaşıyorum. Bu anlamlı gün dolayısıyla, yardımsever halkımızı, ister gönüllü olarak, ister destekleyici olarak Türk Kızılayı aracılığıyla insanlığa hizmete davet ederim. Omuz omuza çalıştığımız ve Türk Kızılayı’nın bayrağını her geçen gün bir adım daha ileriye taşıdığımız tüm gönüllülerimizin “Dünya Gönüllüler Gününü” kutluyor, acısına merhem olduğumuz ihtiyaç sahipleri adına şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde ifade etti.
CİHAN

Yorumlar