Kız teknik lisesi öğrencileri, Çanakkale Şehitliği'ni ziyaret etti

Antalya Manavgat Şule Muzaffer Büyük Kız Teknik ve Meslek Lisesi Değerleri Eğitimi 'Vatanseverlik' değeri kapsamında Çanakkale ve Bursa'ya gezi düzenlendi. 42 öğrencinin ziyaret ettiği Çanakkale Şehitliği ve Bursa Orhan Gazi Türbesi'ne...

Google Haberlere Abone ol
Kız teknik lisesi öğrencileri, Çanakkale Şehitliği'ni ziyaret etti

Antalya Manavgat Şule Muzaffer Büyük Kız Teknik ve Meslek Lisesi Değerleri Eğitimi 'Vatanseverlik' değeri kapsamında Çanakkale ve Bursa'ya gezi düzenlendi.

42 öğrencinin ziyaret ettiği Çanakkale Şehitliği ve Bursa Orhan Gazi Türbesi'ne Okul Müdür Yardımcısı Ahmet Yıldız, öğretmenler Çağdaş Özbay, Orhan Süner, Erol Özden ve Rahime Çoşkun eşlik etti. Öğrenci ve öğretmenlerin Çanakkale Şehitliğini ziyaretinde duygu yüklü anlar yaşandığı belirtti.

Okul Müdürü Emine Çatalbaş, yaptığı açıklamada, öğrencilerine ülke savunmasında 99 yıl önce yaşanan Çanakkale ruhunu yeniden yaşatmak için değerleri eğitimi kapsamında Çanakkale'ye 42 öğrencileriyle birlikte ziyaret etmenin huzur ve sevincini yaşadıklarını söyledi.

Çanakkale'nin yeniden var olmada adeta kahramanlık destanı olduğunu belirten Çatalbaş, herkesin Çanakkale geçilmez diyen ülke kahramanlarının vefasına şehitliği ziyaret etmesi gerektiğini kaydetti. Çatalbaş, " Vatan sevgisinin dünyanın en büyük savaşlarına sahne olan Çanakkale'de kazanılmasında ne kadar önemli olduğunu hep birlikte gördük. Öğrencilerimiz bir asır öncesi atalarının gösterdiği kahramanlık destanını yerinde gördü ve ziyaretle Çanakkale ruhunu yeniden yakaladı. Çanakkale geçilmez diyerek vatan için canlarını feda aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ülkemizde özgürce yaşamamız için canlarını feda eden Çanakkale geçilmez diyerek şehit olan Mehmetçiğe şükran duyuyoruz. " dedi.

Çanakkale'de sonra Bursa'yı ziyaret ettiklerini belirten Çatalbaş, Orhan Gazi türbesi ziyareti sonrası şehrin tarihi dokusuna hayran kaldıklarını kaydetti. CİHAN

Yorumlar