Kız Öğrencilere 'Size Tecavüz Mubah' Diyen Kadın Öğretmene Soruşturma

Derste öğrencilere, 'Zaten başınızı örtmüyorsunuz, size tecavüz de mubah' dediği öne sürülen din kültürü öğretmeni L.Y.İ. hakkında soruşturma başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Kız Öğrencilere 'Size Tecavüz Mubah' Diyen Kadın Öğretmene Soruşturma

Tokat'ta Halil Rıfat Paşa Ortaokulu'nda görevli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni L.Y.İ.'nin, derste öğrencilere, 'Zaten başınızı örtmüyorsunuz, size tecavüz de mubah, kötülük de mubah' dediği iddiasıyla ilgili olarak, görevlendirilen 2 müfettiş tahkikat başlattı. Öğretmen L.Y.İ.'nin kendi isetğiyle öteki bir okulda görevlendirildiği öğrenilirken, Tokat Valisi Cevdet Can, 'Biz lüzumlu işlemleri yaptık' dedi.

'SİZE TECAVÜZ DE MÜBAH KÖTÜLÜK DE MÜBAH'

Kent merkezinde Halil Rıfat Paşa Ortaokulu'nda pazartesi günü, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni L.Y.İ., yedinci derslik öğrencilerinin seçmeli Kuran- ı Kerim dersine girdi. Öğretmen L.Y.İ., iddiaya oranla sınıfta olan yekün 17 kız ve bey öğrencinin ders esnasında kendi aralarında konuşmasına kızarak, 'Zaten başınızı örtmüyorsunuz, size tecavüz de mubah kötülük de mubah' dedi. Ardından, Tarsus'ta öldürülen Özgecan Aslan için şehirde düzenlenen eyleme gelen öğrencilere de iddiaya göre, 'Siz koşarak eyleme gittiniz. O toprağın altında, Fatiha okudunuz mu? Siz de Özgecan bu şeklinde olursunuz' ifadelerini kullandı. Çocukların hali ailelerine anlatmasından sonra, veliler okula giderek hali idareye bildirip şikayetçi oldu. Öğretmen L.Y.İ.'nin özür dilediği belirtilirken, bu büyüme üstüne kimi veliler Cumhuriyet Savcılığı'na da suç duyurusunda bulundu.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar