Kız öğrenci yurduna MEB'e bağlı müfettiş baskını

Niğde'de Elif Sultan Kız Öğrenci Yurdu, sabah saatlerinde Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı müfettişlerin baskınına uğradı.

Google Haberlere Abone ol
Kız öğrenci yurduna MEB'e bağlı müfettiş baskını

Niğde'de Elif Sultan Kız Öğrenci Yurdu, sabah saatlerinde Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı müfettişlerin baskınına uğradı. Kız öğrenci yurduna gelen müfettişler, o esnada yurtta bulunan bazı öğrencilerle yurt müdürünün odasında ve etüt salonunda bire bir görüşme yaptı. Müfettişler, ifadeleri sözlü olarak aldıktan sonra yazılı kayda geçirip, tutanak olarak öğrencilere imzalattı.

Elif Sultan Kız Öğrenci Yurdu Yönetim Memuru Pınar Kıyak, açıklamasında, müfettişlerin sabah saatlerinde baskın yapar gibi yurda girdiklerini ifade ederek, "Yaklaşık 30 öğrenci ve yurdumuzda görev yapan personeli sorguya çekerek, burada siyasi propaganda oluyor mu hükümet yetkililerine yönelik kin nefret söylemleri var mı diye sorular soruyorlar. Öğrenciler ve yurt yöneticileri olarak hukuksuzca yapılan bu sorgulamadan rahatsızlık duyuyoruz. Ayrıca, bizleri odadan çıkararak, müdür odasındaki bilgisayarları kontrol ettiler. Bize, hukuk devletinde yaşadığımızı unutturdular. Bu yurt kapandığında, bunca öğrenci nereye gidecek? Vicdanlar rahat edecek mi? Soruyorum." dedi.



CİHAN

Yorumlar