Kız arkadaşını öldürüp parçalayan katil: Onu rencide etmek istemiyorum

Antalya’da tartıştığı kız arkadaşını öldürdükten sonra cesedini parçalayarak valizle taşıdığı sırada yakalanarak tutuklanan sanık Galip Özdemir, hakim karşısına çıktı. Duruşma salonunda rahat tavırlarıyla dikkat çeken Özdemir,...

Google Haberlere Abone ol
Kız arkadaşını öldürüp parçalayan katil: Onu rencide etmek istemiyorum

Antalya’da tartıştığı kız arkadaşını öldürdükten sonra cesedini parçalayarak valizle taşıdığı sırada yakalanarak tutuklanan sanık Galip Özdemir, hakim karşısına çıktı. Duruşma salonunda rahat tavırlarıyla dikkat çeken Özdemir, ilginç açıklamalarda bulundu. “Beni tehdit etti. Allah'ın huzuruna gitti. Bu tür konuları açıklayıp onu rencide etmek istemiyorum.” diyen Özdemir, hırsızlıktan ceza almak yerine cinayetten ağırlaştırılmış müebbet hapse razı olacağını söyledi.

    Antalya’da 26 Aralık 2013’te kaldıkları otel odasında kız arkadaşı Esma Ekinci’yi öldürdükten sonra parçalara ayırarak içine koyduğu valizle gömmeye gittiği sırada gözaltına alınarak çıkarıldığı mahkemece tutuklanan sanık Galip Özdemir’in yargılanmasına Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. ‘Kasten adam öldürmek ve kişinin ölmesinden yararlanarak hırsızlık’ suçlamasıyla yargılanan tutuklu sanık Galip Özdemir’in hazır bulunduğu duruşmaya taraf avukatları katıldı. Mahkeme başkanı ilk olarak sanık Özdemir’den savunmasını sordu. Bir süre ayakta bekleyen Özdemir, gülerek ‘Ne diyeceğim.’ dedi. Rahat tavırlarıyla dikkat çeken Özdemir, öldürdüğü Esma Ekinci'nin yakınlarının avukatlarının cinayeti kimin işlendiğinin sabit olduğunu, sanığın olayın ardından mağdurun cüzdanını aldığını bu nedenle hırsızlıktan da cezalandırılmasını istedi. Bu duruma sinirlenen Özdemir bağırarak, “Terbiyesizlik yapmasınlar. Ben hırsızlık yapmadım. Onun her şeyini ben karşıladım. Beni tehdit etti. Allah'ın huzuruna gitti, Bu tür konuları açıklayıp onu rencide etmek istemiyorum.” dedi. Mahkeme başkanının uyarısı üzerine yerine oturan Özdemir’den daha sonra hırsızlık iddiasıyla ilgili savunması istendi. İlginç ifadeler kullanan Özdemir, “Tanıştığımızdan bu yana Ekinci'nin bütün ihtiyaçlarını ben karşılıyordum. Babasından ayda 450 lira dul maaşı geliyordu. Bu maaşı da hapa (uyuşturucu) veriyormuş. Giyeceği, yiyeceği, otel masraflarına kadar her şeyi ben karşılıyordum. Olay günü otel odasında hiçbir şey bırakmamalıydım. Bundan dolayı her şeyi aldım. Bunda nasıl kasıt aranır, onu anlayamıyorum. Tehdit, hakaretle karşılaştım ancak bunları açıklamak istemiyorum. Rahmetli rencide olmasın." ifadelerini kullandı.

    "HIRSIZLIKTAN HAPSE TAHAMMÜL EDEMEM"

    Ekinci’nin avukatları tarafından dile getirilen hırsızlık olayından dolayı hayli sinirlenen Özdemir, hırsızlıkla suçlandığını belirterek şunları söyledi: "Cinayetten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verin. Ancak hırsızlıktan bir gün bile hapsin kaydıma geçmesine tahammül edemem. Çocuklarım savcı ve polis olacak."

    Savunmasında olay gününde herhangi bir ruh sağlığı sorunu olmadığını, ilk duruşma ve eşinden boşanmasının ardından biraz rahatsız olduğunu belirten Özdemir’in bu ifadeleri üzerine mahkeme heyeti sanığın ruh sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti ve eksik evrakların tamamlanması için duruşmayı erteledi. Özdemir, Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne gitmek istemediğini belirtti ve yakınlarına öpücük atarak mahkeme salonundan çıkarıldı. CİHAN

Yorumlar