Kıymet Teyze'nin direndiği parkta mahalleli piknik yaptı

Edirne’de Kıymet Teyze'nin (Peker) kendisini kepçe önünde siper ederek direndiği parkta mahalle halkı piknik yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Kıymet Teyze'nin direndiği parkta mahalleli piknik yaptı

Edirne’de Kıymet Teyze'nin (Peker) kendisini kepçe önünde siper ederek direndiği parkta mahalle halkı piknik yaptı.
1 Murat Mahallesi Trakya Birlik tarafında bir şahsın özel mülkiyeti olan ancak belediye tarafından yeşil alana çevrilen parkta kafe ve yurt binası yapılmak istendi.

Çocukların oynadığı ve mahallenin tek yeşil alanı olarak kalan parka pazartesi günü iş makinesi girdi. İş makinesinin parka girmesi mahalle halkını ayağa kaldırdı. Parkta toplanan vatandaşlar çalışmaların yapılmasına izin verdi.
Parkın karşısındaki apartmanda oturan 75 yaşındaki Kıymet Peker ise kendisini iş makinesine siper yaparak alanda kazı yapılmasına karşı direndi.

Tüm Türkiye’de ses getiren Kıymet teyzenin direnişinin ardından yeni seçilen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan alana gelerek çalışmaya izin vermeyeceğini ve yeşil alanın korunacağına dair mahalle sakinlerine güvence verdi. Bunun üzerine parkın etrafından apartmanlarda oturan vatandaşlar olaysız bir şekilde dağıldı.

Türkiye’nin gündemine oturan oyun parkının korunması için mahalle sakinleri toplanarak alanda piknik yaptı. Ancak tedavi gören kardeşinin ziyareti için Bursa’da bulunan Kıymet Teyze pikniğe katılmadı. Kıymet Teyze’nin yeşil alanı koruma mücadelesi komşuları tarafından sürdürülüyor.

Kıymet Teyze'nin komşularından Nevin Uçan, yeşil alanı kendilerinden çok gençler için istediklerini söyledi.
Parkta oynayan ve eğlenen gençler olduğunu ve onlara destek verdiklerini belirten Uçan, “Onun için biz gençleri, çocukları düşünerek bu yeşil alanımıza karışmasınlar. Yoksa bizi önlerinde bulurlar. Bugün piknik için, börek, çörek ve kekler hazırladık. Sağ olsun Kıymet Hanım başlattı. Allah aşkına bu alan bize çok mu? Siz söyleyin. Daha geniş yeşil alan istiyorum. Yani bunu çok görmesinler bize. Yaşlılar olarak yeşil alanın korunması için mücadele vermeye devam edeceğiz.” dedi.

Edirne’deki bütün yeşil alanların korunması için mücadele verdiklerini belirten Ayşe Adaş ise şehirde yapılaşmanın çok kötü olduğunu vurguladı. Küçücük yeşil alanlarının da yok edilmesinin kendilerini üzdüğünü ifade eden Adaş, bu yüzden tüm Edirne için mücadele etmeye devam edeceklerini kaydetti.

Mahalle adına parkın inşaat alanına dönüşmemesi için hukuki mücadele veren emekli Albay Süleyman Sır da parkın eski haline dönmesi için hukuksal mücadele verdiğini belirtti. Buradaki amacın yeşili korumak, birlik beraberlik ve dayanışmayı göstermek olduğunu ifade eden Sır, “Bir duruş, bir irade sergilemek ve bunun bütün Edirne’ye örnek olmasını sağlamak. Bugün bunun için buradayız. Burada hiçbir siyasi düşüncemiz, duruşumuz yok. Biz sadece yeşilden, ağaçtan, doğadan yanayız. Ve parklarımızın, bahçelerimizin ve oyun alanlarımızın ranta kurban gitmesini istemiyoruz. Bugün bir dayanışma örneğini göstermek için burada toplandık.” ifadelerini kullandı.

Pikniğe ailesiyle birlikte katılan İrem Doğa Yılmaz isimli kız çocuğu ise “Oyun oynayabileceğim sadece burası var. İnşaat yapılacağı için çok üzüldüm. Büyüklerimizden buranın park olmasını istiyorum.” dedi. CİHAN

Yorumlar