Kıymet Teyze: Gerekirse yeniden kepçenin önünde otururum

Edirne’de yeşil alanın korunması için verdiği mücadele ile Türkiye'nin gündemine oturan 75 yaşındaki Kıymet Peker, gerekirse yeniden kepçenin önüne atabileceğini söyledi.     I Murat Mahallesi Trakya Birlik Genel Müdürlüğü...

Google Haberlere Abone ol
Kıymet Teyze: Gerekirse yeniden kepçenin önünde otururum

Edirne’de yeşil alanın korunması için verdiği mücadele ile Türkiye'nin gündemine oturan 75 yaşındaki Kıymet Peker, gerekirse yeniden kepçenin önüne atabileceğini söyledi.

    I Murat Mahallesi Trakya Birlik Genel Müdürlüğü arkasında bulunan parkta Nisan ayı başında inşaat yapılmak istenmişti. Çok sayıda apartmanın bulunduğu bölgede tek yeşil alan olarak kalan küçük parkta yapılmak isteyen kafe ve yurt inşaatı mahalle halkının tepkisine neden oldu. Parkın korunması için kendisini kepçenin önüne atarak direnişin sembolü haline gelen Kıymet Teyze ve mahallenin verdiği mücadele etkisini gösterdi.

    30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Edirne Belediye Başkanı seçilen Recep Gürkan, daha mazbatasını almadan olay yerine gelerek mahallenin taleplerini dinledi. Gürkan, iş makinelerinin çalışmasına izin verdi. Ardından mahalle sakinlerinin açtığı dava sonucunda Edirne İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Parkta inşaat çalışmalarının başlamadan bitmesi mahalleli tarafından memnuniyetle karşılandı.

    Kendisini kepçenin önüne atarak direnişin sembolü haline gelen Kıymet Teyze, yoğun bakımda tedavi gören kardeşini ziyaret için Bursa’ya gitti. Uzun süreden beri görünmeyen Kıymet Teyze, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı makamında ziyaret etti. Misafirini giriş kapısında karşılayan Gürkan, Peker’in koluna girerek birlikte makam odasına geçti. Peker ve mahalle temsilcileriyle bir süre görüşen Recep Gürkan yaptığı açıklamada, Kıymet Teyze'nin korunması için mücadele verdiği parkla ilgili olarak hukuki sürecin devam ettiğini söyledi.

    Edirne İdare Mahkemesi’nin konuyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdiğini hatırlatan Gürkan, kendilerinin de zaten çalışmayı fiili olarak durdurduğunu ifade etti. Hukuki süreci beklemek zorunda olduklarını vurgulayan Gürkan, “Biz kanunlara saygılıyız. Herkesin hukuki yollara başvurma hakkı var. Ben hukuki sürecin doğru olan şekilde neticeleneceğinden en küçük bir şüphe dahi duymuyorum. Çünkü doğru birdir, tektir. O bağlamda bu süreci bekleyeceğiz. Çünkü şu anda mülkiyet sahibi kişiler var. Bununla ilgili yasal olarak edinilmiş, kazanılmış hakları var. Bu yasal sürecin bitmesini bekliyoruz. İnşallah olumlu sonuçlanacak.” dedi.

    Aldığı bilgilere göre mal sahiplerinin mahkeme sonucu ne olursa olsun halkın haklı taleplerini göz önüne alacağını kaydeden Gürkan, şunları söyledi: "Hukuki süreç tamamlandıktan sonra biz orayı tekrar çocuk oyun parkı haline getireceğiz. Yine Kıymet Teyze'nin torunları orada oyun oynamaya devam edecek. Oraya hep birlikte Kıymet teyzenin tabelasını asacağız. O arkadaşlarımız da insaf ve vicdan sahibidir. Onlarla bu anlamda gerekli idareyi ortaya koyacaklar. Dava sonuçlandıktan sonra orasını yeniden düzenleyeceğiz. Mümkünse biraz daha genişleteceğiz."

    Kıymet Peker ise parktan başka açık bir alanın olmadığını belirterek "Deprem olsa, yangın olsa gideceğimiz yer orası. Oraya arsa sahibinin hanımının ismi verilsin. O kabul etmezse benim ismim verilsin. Bütün site olarak her tarafımız doldu. Bir tek orası kaldı. Orası bir İstiklal Marşı gibi açık alan." diye konuştu.

    Keyifli geçen ziyaret sonrasında Belediye Başkanı ile Kıymet Teyze arasında parkın ismi konusunda pazarlık yaşandı.

    Gürkan, hukuki sürecin tamamlanmasıyla birlikte parka Kıymet Teyze isminin verileceğini söyledi. Ancak, Kıymet Peker ise yeşil alan sahibinin isminin parka verilmesinin daha doğru olacağını belirtti. CİHAN

Yorumlar