Kıymet Peker: Bu parkta torunlarımı oynarken seyretmek istiyorum

Edirne’de yeşil alanın korunması için kendisini kepçe önünde siper eden 75 yaşındaki Kıymet Peker, bu parkta torunlarını oynarken seyretmek istediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kıymet Peker: Bu parkta torunlarımı oynarken seyretmek istiyorum

Edirne’de yeşil alanın korunması için kendisini kepçe önünde siper eden 75 yaşındaki Kıymet Peker, bu parkta torunlarını oynarken seyretmek istediğini söyledi.

1. Murat Mahallesi Trakya Birlik Genel Müdürlüğü arkasında bulunan küçük park, satın alan kişi tarafından kafe ve yurt yapılmak istendi. Yüzlerce ailenin oturduğu ve bölgede tek yeşil alan olarak kalan parkta bulunan çocuk oyun aletleri söküldü. Ardından inşaat çalışması için parka iş makinesi girdi. Bu durum mahalle sakinlerinin tepkisini çekti. İş makinesinin etrafını saran mahalle halkı alanın kazılmasına müsaade etmedi. Mahallesinde kalan tek yeşil alanın da kaybolmasını istemeyen mahalle sakinlerinden Kıymet Peker, kendisini kepçenin önüne atarak çalışmalara izin vermedi. Kepçenin önünde sandalyesine oturan 75 yaşındaki Peker, yeşil alan direnişinin sembolü haline geldi.

Mahallelinin direnişini haber alan Edirne’nin yeni seçilen Belediye Başkanı Recep Gürkan, olay yerine gelerek mahallelilere parkın bozulmayacağına dair güvence verdi. İş makinesinin alandan ayrılması ve yeni başkanın güvence vermesinin ardından mahalle sakinleri parktan ayrıldı.

Yeşil alanın korunması için kendisini kepçe önünde siper eden Kıymet Peker ise Türkiye’nin gündemine oturdu. Bursa’da bulunan bir yakınını ziyaret etmek üzere evinden ayrılan Peker, parkın karşısındaki bir kafede dinlendi. Burada bir açıklama yapan Peker, böylesi bir temiz hava ve aydınlığın balkonda olmadığını belirtti. Burasının park olarak kalmasını isteyen Peker, “Burası çok güzel, havamızı görelim. Rabb'imiz bize havayı vermiş. Aydınlığı görelim. Taşımıza, toprağımıza basalım.” dedi. Doğup büyüdükleri bu şehri çocuklarına emanet edeceklerini anlatan Peker, “Güzel güzel otursunlar, oynasınlar. Modern bir park istiyorum buraya. Haberimiz yoktu. Meğerse satılmış burası. Belediye başkanı söz verdi, hiçbir park kapanmayacak. İnşallah yavrum. Tekrar bu parkta torunlarımı seyredeceğim. Oynadıklarını görmek, modern park istiyorum onlar için. Büfe, gazetemiz satılsın. Çocuklara su satılsın. Çocuklar oynasın salıncaklarıyla. Daha ne isteyeyim. Bu havayı kapamasınlar. İnşallah sevinçliyiz, mutluyuz. Helvalar yapıp yiyeceğiz. Yasin de okuyacağım.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar