Kitap okumayı eğlenceli hale getirdiler

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi'nde öğrenim gören sınıf öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri, köy okullarında okuyan minik kardeşlerine kitap okumalarını geliştirmek için 'Bir Ereğli Masalı' ismini...

Google Haberlere Abone ol
Kitap okumayı eğlenceli hale getirdiler

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi'nde öğrenim gören sınıf öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri, köy okullarında okuyan minik kardeşlerine kitap okumalarını geliştirmek için 'Bir Ereğli Masalı' ismini verdikleri kitap okuma etkinliği düzenledi.

    Ereğli Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği 3. sınıf 2. öğretim öğrencileri Çağla Azak, Halime Balı, Ayşegül Solak, Merve Özler, Nilgün Yanık, Esra Gideroğlu, Songül Büğrü ve Seda Uzun, Yardımcı Doçent Doktor Muhammet Özdemir koordinatörlüğünde 'Topluma Hizmet Dersi Uygulamaları' dersi kapsamında 'Bir Ereğli Masalı' ismini verdikleri kitap okuma etkinliği düzenledi.

    Köseler, Mehmet Akif Ersoy ve Gazi İlköğretim Okulu’ndaki yaklaşık 100 öğrenci katıldığı etkinlikte köpükle baloncuklar yapıp, çalan müzik eşliğinde hem oynadı hem de kitap okudular. Kitap okumayı eğlenceli hale getirmeyi amaçlayan etkinlikte ilkokul öğrencilerine çeşitli hediyeler verildi.

    Yapılan etkinlikle ilgili olarak gelir elde edilmesi için kolları sıvayan öğrenciler, kendilerine destek veren halk ve esnafın yanı sıra yaptıkları kermesle de etkinliği maddi kaynak sağladı.

    Etkinlikle ilgili olarak arkadaşları adına konuşan Esra Gideroğlu, çekilişle bir öğrenciye kırmızı bisiklet hediye ettiklerini kaydetti. Gideroğlu, "Etkinlikteki amacımız köy okullarından belirlediğimiz 3 tane köy okulu var Ereğli’de. Onlara kitap okuma şenliği yapmak amacıyla topladık burada. Amacımız aslında olumsuz hava şartlarından dolayı buraya alındı. Biz Amfi Tiyatro’da yapmak istemiştik. Onlara bir Ereğli masalını yaşatmak istemiştik bugünlük. Kitap okuma şenliğinde hediyeler, çekilişler amaçlı bir şey hazırladık. Kitap okuma sorularla arkadaşlar yönlendiriyorlar. Balon üflettik çocuklara hep aynı anda hep beraber balon üflediler. Ondan sonra çekilişler yapacağız. En sonuncu ‘Kırmızı Bisiklet’ adlı kitabı okuttuk. En son olarak da bir çekiliş yapacağız. Bir tane kırmızı bisikletimiz var. Bir kişiye kırmızı bisiklet hediye edeceğiz." dedi. CİHAN

Yorumlar