Kışlalar erken terhis heyecanı yaşıyor

Askerlik süresinin 15 aydan 12 aya indirilmesinin ardından kışlalarda ilk terhisler yarın yaşanacak.

Google Haberlere Abone ol
Kışlalar erken terhis heyecanı yaşıyor

Askerlik süresinin 15 aydan 12 aya indirilmesinin ardından kışlalarda ilk terhisler yarın yaşanacak. Terhis olacak erbaş ve erler için terhis töreni düzenleniyor.

Ankara’daki General Eşref Akıncı Kışlası’nda askerlik süresinin kısaltılmasından faydalanacak 156 erbaş ve er için terhis töreni düzenlendi. 70 bin civarında erbaş ve eri ilgilendiren askerlik süresinin kısaltılması 1 Ocak 2014'ten itibaren geçerli olmak üzere, silah altındaki yükümlüleri de kapsayacak şekilde, erbaş ve erler için 15 aydan 12 aya indirilmesine dair karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. 28. Mekanize Piyade Barış Gücü Tugayı'ndan terhis olacak 156 erbaş ve er için düzenlenen terhis töreninden sonra yarın sabah saatlerinde de uğurlama töreni düzenlenecek.

1992/3 devre kaybı, 1992/4 ve 10 Ocak itibariyle terhise hak kazanan 1993/1 tertipleri kapsayan terhis töreni; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Tugay Komutanı Tuğgeneral Abdülkerim Ünlü bir konuşma yaptı. Tuğgeneral Ünlü, 12 aylık görev sürelerini doldurarak terhis olmaya hak kazanan askerleri buruk bir sevinç ile uğurladıklarını kaydederek, ‘‘Sizleri, değerli ailelerinizin bizlere teslim ettikleri gibi sağ salim göndermenin mutluluğunu yaşıyoruz.’’ dedi. Asker kelimesinin Arapça bir kökene sahip olduğunu ancak zamanla ordunun özünü ifade anlamıyla kahraman Türk askeri ile bütünleştiğini ifade eden Ünlü, güçlü ordunun güçlü Türkiye anlamına geldiğini vurguladı.

Tugay Komutanı Ünlü’nün konuşmasın ardından, terhis olacak 12 askere üstün hizmetleri neticesinde takdir belgeleri sunuldu. Yarın sabah itibariyle terhis olacak erbaş ve erler, daha sonrasında birlikleri ile vedalaştı. General Eşref Akıncı Kışlası’ndaki terhis töreni resmi geçit töreni ile son buldu.
CİHAN

Yorumlar