Kışladaki binlerce mermi kayboldu

Almanya'nın Aşağı Saksonya eyaletinde bulunan Seedorf kışlasında federal orduya ait kaybolan 28 bin mermiden hala bir haber yok.

Google Haberlere Abone ol
Kışladaki binlerce mermi kayboldu

Almanya'nın Aşağı Saksonya eyaletinde bulunan Seedorf kışlasında federal orduya ait kaybolan 28 bin mermiden hala bir haber yok. Helikopter ve polis köpeklerininde katıldığı geniş çaplı yapılan tüm aramalara rağmen mermilerin akıbeti belirlenemedi.

Mermilerin kaybolması geçtiğimiz Cuma günü yapılan kontrollerde kışlada bulunan 24 beton konteynırdan 10’nun açılmış olduğunu fark edilmesiyle ortaya çıktı. Mermilerin kaybolduğu paraşütçü kışlasına bulunan 3 bin askerin dışarı çıkışları durduruldu.

Kaybolan 16 bini tabanca ve 12 bini tüfek mermisi piyasada bulunan silahlara uyuyor. Konuyla ilgili bilgi veren Yarbay Olav Hinkelmann kaybolan mermi kutularının hâla kışlada ya da yakında yer alan bir birlikte olma ihtimalinin bulunmadığını belirtti. Normal şartlarda mermilerin kışlada olmaması gerektiğini ifade eden Yarbay, "Eğer atış talimi için mermi ihtiyacı olursa o zaman merkezi depodan mermi gönderilir ve kışlada depolanır." dedi.

Kaybolan mermileri bulmak için incelema başlatan Rotenburg polisi olayı aydınlatmak için görgü tanıklarından yardım bekliyor.

CİHAN

Yorumlar