Kişisel bilgilerin kopyalanmasına karşı kağıt cüzdan

Kanada'da üretilen ve uzaktan kimlik bilgilerinin kopyalanmasını engelleyen 'kağıt cüzdan', artık Türkiye'de de kullanılacak.

Google Haberlere Abone ol
Kişisel bilgilerin kopyalanmasına karşı kağıt cüzdan

Kanada'da üretilen ve uzaktan kimlik bilgilerinin kopyalanmasını engelleyen 'kağıt cüzdan', artık Türkiye'de de kullanılacak. Radyo frekansı enerjisinin akışını kısıtlamaya yardımcı olan ve ‘ID Shild’ ismi verilen cüzdanla kredi ve banka kartları, personel kartları, yeni nesil kimlik kartları gibi çipli ürünler koruma altına alınıyor.

Her geçen yıl teknolojinin ve bu teknolojilere erişebilirliğin artmasına paralel olarak bilişim sistemlerine yönelik suçlar da artıyor. Ödemeyi kolaylaştırmak için tasarlanmış teknolojiler, kişisel bilgilerin çalınması gibi istenmeyen olaylara sebep olabiliyor. Bu yıl 20. düzenlenen Uluslararası İstanbul Kırtasiye, Kağıt, Okul ve Ofis Ürünleri Fuarı’nda tanıtılan ID Shild’in, siber suçlara karşı kalkan görevi göreceği tahmin ediliyor. İletken alaşımdan yapılmış özel bir kağıt ürünü olan ID Shild ile uzaktan kişisel bilgilerin kopyalanmasının önlenmesi hedefleniyor.

Ürünün özelliklerini anlatan Ayhan Duran, "Kredi kartı, nüfus cüzdanı,pasaportumuzdaki çiplerden temassız olarak bilgi transferi yapılabiliyor. Bu kağıtlar bu transferi engelliyor. Bu kağıdın içesinde olduğu müddetçe transfer yapılamıyor. 200 metre uzağınızdan dahil olmak üzere tüm bilgileriniz çalınabiliyor. Kredi kartınızdaki bilgiler kopyalanabiliyor. Bu kağıt Kanada’da üretiliyor ve Türkiye’de ilk bu.” dedi.

Duran, pasaport kılıflarının 50 lira civarında, kağıttan mamul olanların ise 25 lira civarında olduğunu söyledi. Cüzdanların da 25 ila 35 lira arasında satıldığını kaydetti.

CİHAN

Yorumlar