Kışın kuşlara esnaf sahip çıkıyor

Erzurum’da kış kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Karlı günlerde yiyecek bulmakta zorlanan kuşlara cadde esnafı yardım eli uzatıyor.

Google Haberlere Abone ol
Kışın kuşlara esnaf sahip çıkıyor

Erzurum’da kış kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Karlı günlerde yiyecek bulmakta zorlanan kuşlara cadde esnafı yardım eli uzatıyor. Dükkanlarının önünde bulunan elektrik trafolarının üzerine ekmek bırakan esnaf karda yiyecek bulmakta zorlanan kuşlara ve sokak hayvanlarına sahip çıkıyor.

    Cadde esnafı, Erzurum’un soğuk bir şehir olduğunu ve kış aylarında 6 ay boyunca karın yerden kalkmadığını söyleyerek “Erzurum insanı duyarlı insandır. Sokak hayvanları ve kuşlar kış aylarında yiyecek bulamıyorlar. Bu nedenle biz de dükkanlarımızda artan ekmek ve yiyecekleri trafoların üzerine koyuyoruz. Böylece sokak hayvanlarına yardım etmiş oluyoruz. Hem artan ekmekleri çöpe atmamış oluyoruz hem de sevaba giriyoruz. Bu kampanya tüm Erzurum’a yayılmalı çünkü yiyecek bulamayan hayvanlar kış aylarında ölüyor ya da çok zor şartlarda hayatta kalıyorlar.” şeklinde konuştu.
    
    Trafoların üzerine koydukları yiyeceklerin gece hayvanlar tarafından yendiğini dile getiren esnaflar şunları kaydetti: “Biz Osmanlı torunuyuz, Osmanlı’da da kapının önüne ve belirli yerlere yiyecek ve para konulur, ihtiyacı olan alırmış. Artık böyle insanlar yok denecek kadar az. Biz de kış ayında zor hayatta kalan hayvanlara bu şekilde yardım ediyoruz. Hem Osmanlı geleneğini sürdürüyoruz hem de bir nevi hayvanlara yardım eli uzatıyoruz.” CİHAN

Yorumlar