Kışanak'tan Sağlık Emekçilerine Çağrı

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri diploma törenine katılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak öğrencilere çağrıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Kışanak'tan Sağlık Emekçilerine Çağrı

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri alternatif mezuniyet töreni ile diplomalarını aldı. Törene katılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, öğrencileri kutlayarak, “"Kürdistan’ın doktorlar için sürgün yeri olarak görüldüğü zamanlardan bugünlere geldik. Sizlerle büyük gurur duyuyoruz." dedi. Kışanak, demokratik özerkliğin inşası konusunda Mezopotamya Tıp Günleri, anadilde sağlık hizmetleri gibi çalışmalarıyla sağlık emekçilerinin demokratik özerkliğe en hazır grup olduğunu ifade etti.

Kayapınar Belediyesi Cegerxwîn Kültür Merkezi’nde Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin mezuniyet töreni yapıldı. BDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, eski Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, Tabipler Odası Diyarbakır Şube Başkanı Cengiz Günay, SES Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Kaval, Dr. Selçuk Mızraklı, Dr. Adem Avcıkıran, Doç. Dr. Serdar Onat, akademisyenler ve aileler öğrencileri yalnız bırakmadı.

Törende; Tabipler Odası Diyarbakır Şube Başkanı Cengiz Günay ve SES Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Kaval yaptıkları konuşmalarda sağlık sektöründeki sorunlara değinerek, sağlık çalışanlarının uğradığı şiddet ve sömürüye karşı mücadele etmek için örgütlülüğün gerektiğine vurgu yaptılar. Dr. Selçuk Mızraklı da Kürt hekimlerin hastalarıyla anadilde ilişki kurabilmenin yanı sıra iyi bir hekim olma mücadelesi vermeleri gerektiğini belirtti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak ise Kürdistan’ın doktorların ve diğer meslek gruplarının sürgün yeri olarak görüldüğü zamanlardan bugünlere gelindiğini anımsatarak, "Çocuklarımızın halklarına, ülkelerine yakın olmaları ve başarıyla güçlü adımlar atmalarından dolayı gurur duyuyoruz." dedi. BDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, sağlık çalışanlarının sorunları konusunda çözüm arayışları içerisinde olacaklarını belirtti. Toplumsal değerleri ve meslek haysiyetini ön planda tutan gençlerin umutlarını yeşerttiklerini ifade eden Sarıyıldız, doktorları tebrik etti.

Eski Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir ise Mezopotamya topraklarının Lokman Hekim’i yetiştirdiğini belirterek, "Umarım sizler de onun yolunda ilerleyecek ve Kürt doktorlar olarak parmakla gösterileceksiniz. Ancak o zaman halkımızın üzerinden ve topraklarımızdan zulmü uzaklaştırmış oluruz." diye konuştu. Baydemir, Dr. Qasımlo, Dr. Necmettin Büyükkaya ve Dr. Şivan’ı anımsatarak anıları önünde saygıyla eğildiğini belirtti. Konuşmaların ardından öğrencilere plaket ve diplomaları törene katılan başkanlar ve hocaları tarafından verildi. Tören, sanatçı Mehmet Atlı'nın müzik dinletisiyle sona erdi.

Yorumlar