Kışanak: Paris cinayetini AKP ve MİT birlikte işledi

BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gültan Kışanak, 3 PKK'lı kadının öldürüldüğü Paris'teki cinayetin AKP hükümeti ve MİT tarafından işlendiğini iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
Kışanak: Paris cinayetini AKP ve MİT birlikte işledi

BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gültan Kışanak, 3 PKK'lı kadının öldürüldüğü Paris'teki cinayetin AKP hükümeti ve MİT tarafından işlendiğini iddia etti. Kışanak, "Bu alçakça cinayeti hep birlikte işlediler. Aksini iddia eden varsa, AKP 'Bu işin içinde yokum' diyorsa, elinizde belgeler, önünüzde dosyalar vardır." dedi.

    Demokratik Özgür Kadın Hareketi bileşenleri tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda miting düzenlendi. Programa Gültan Kışanak'ın yanı sıra BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ve çok sayıda kadın katıldı.

    Miting alanını selamlayan Kışanak, "Çok iyi biliyoruz ki Paris'teki cinayeti AKP hükümeti, MİT'i, derini, kirli, pis olan ne varsa birlikte işledi. Bu alçakça cinayeti hep birlikte işlediler. Ömer Güney'in kim olduğunu, kimlerden emir aldığını çok iyi biliyorsunuz. AKP'den, derin devletten bunun hesabını soracağız. Kürt halkı olarak özgürlüğe ihtiyacımız var. Kendi dilimizle anavatanımızda özgürce yaşamaya ihtiyacımız var. Buna öncülük etti Sayın Öcalan. Kürt halkı bugün Ortadoğu siyasetin belirleyicisidir. Özgürlük yürüyüşümüze zaferle sonuçlandırmak istiyoruz, onun için Başkan Apo'yu burada istiyoruz Amed'de istiyoruz. Başkan'a özgürlük kampanyasını en büyük desteği kadınlar verecek. 30 Mart'a halkımızla bu zaferini kutlayacağız. Bu seçimde ortaya çıkacak irade Kürt halkının özgürlüğünü ilan edecek. Öz yönetimimizi ilan edecek." CİHAN

Yorumlar