Kışanak: Devlet olacaksa temiz olsun

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Siirt il teşkilatı tarafından Kasaplar Deresi’nde (Nevala Kasaba) anma etkinliği düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Kışanak: Devlet olacaksa temiz olsun

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Siirt il teşkilatı tarafından Kasaplar Deresi’nde (Nevala Kasaba) anma etkinliği düzenledi. BDP Eş Genel Başkanı Gülten Kışanak’ın da katılımıyla düzenlenen etkinlik için Yeni Mahalledeki BDP seçim bürosu önünde toplanan kalabalık, Kasaplar Deresi'ne kadar yürüdü.

Düzenlenen anma etkinliklerinde konuşan Kışanak, ortaya çıkan ses kayıtları ile ilgili olarak, kapalı kapılar ardında yapılan savaş planlarına tepki gösterdi. Kışanak, “Kasaplar Deresi mevkii toplu mezarların simgesidir. Buradaki hakikat Kürdistan’ın dört bir yanında toplu mezarlar var. Ama analarımıza başucunda Fatiha okuyacak bir mezar taşını bile çok gördü bu zihniyet. Bu kirli savaşın uzantısı zihniyet, aynı komplo uzantısını Rojova’da (Kuzey Suriye) uygulamaya çalışıyorlar. Dün ses kayıtları ortaya çıktı. Oturmuşlar bir bakanlıkta Suriye’de nasıl savaş çıkartırız. Nasıl özel oraya kuvvetleri göndeririz diye plan yapıyorlar. Ve bunu da utanmadan bu bir devlet sırrıydı, niye açığa çıkarttılar diye ortalıkta çıkıp konuşuyorlar. Devlet olacaksa temiz olsun, temiz. Kumpas kurulmasın, kapalı kapılar ardında savaş planları yapılmasın, kirli politikalar üretmesin. Tabi biz şuna karşıyız. Birileri komplo kuruyorsa, birileri uluslararası güçlerin hesabına çalışıyor ise tabi ki bunlar yanlıştır, bunlara karşı çıkıyoruz. Asıl büyük suçu gizleyemezler. Büyük suç şudur; bu ülkenin MİT müsteşarı Suriye’ye 2 TIR dolusu silah ve mühimmat gönderdiğini söylemiştir. Çeteleri Rojova Kürdistan’ının üzerine salıyorlar. Bu kirli savaş politikalarını şiddetle kınıyoruz. Burada halkımız nasıl direndiyse onuruna sahip çıktıysa Rojova’da da halkımız böyle direndi. Kirli ve işgal politikalarını boşa çıkartılar. Halkımıza şunu söylüyoruz. Onurlu bir yaşam her şeyden değerlidir, onurunuza sahip çıkın. Özgürlük mücadelesi şehitlerimizin anısına bu meydandan bir özgürlük anıtı dikeceğiz.” şeklinde konuştu. Güvenlik önlemlerinin alındığı alanda toplanan kalabalık atılan sloganların ardından dağıldı.
CİHAN

Yorumlar