Kısacık: Ortaklıklarda başarının yolu kurumsallaşmadan geçiyor

Şanlıurfa Girişimci İşadamları Derneği (ŞUGİAD), LC Waikiki Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Kısacık’ı ağırladı.

Google Haberlere Abone ol
Kısacık: Ortaklıklarda başarının yolu kurumsallaşmadan geçiyor

Şanlıurfa Girişimci İşadamları Derneği (ŞUGİAD), LC Waikiki Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Kısacık’ı ağırladı. Çağlayan Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Tecrübe Konuşuyor’ programında ŞUGİAD üyesi işadamlarıyla bir araya gelen İsmail Kısacık, ortaklıklarda başarının yolunun kurumsallaşmadan geçtiğini anlattı.

Türkiye hazır giyim sektörünün lideri olan LC Waikiki’nin başarısının altında yatan sebepler hakkında ŞUGİAD üyesi iş adamlarına bilgi veren İsmail Kısacık, 1988 yılında şirketin küçük bir konfeksiyon atölyesinde kurulduğunu belirtti. 1990’lı yılların başlarından itibaren grubun misyonu, vizyonu ve temel değerlerinin belirlendiğini ifade eden Kısacık, “1996 yılında bizim değerlerimizi, hedefleri oluşturduğumuz bir kitapçık hazırladık. Şu anda LC Waikiki’de gördüğünüz birçok uygulama hep o kitapçıktan gelir. Böyle bir anayasanın yazılı olmasının çok faydasını gördük. Ortaklar arasında bir karar aldığımızda ‘biz baştan ne için yola çıkmıştık, nereye geldik’ gibi kendimizi sorgulama ihtiyacı duyduğumuzda, yazılı bir metin elimizin altında bulunuyor. Arada bir küçük revizeler yapıldı ama ana fikir ana proje hiçbir zaman değişmemiş oldu.” dedi.

Grup olarak ortaklar arasında görev ve sorumluluk dağılımının çok önemli olduğunun altını çizen Kısacık, “Biz grubun en başından itibaren bunu yazılı hale getirdik. Grubumuzda ortakların ne görev yapacağını kimin nereye kadar sorumlu olacağı hep yazılıdır.” diye konuştu.

İşadamlarına tavsiyelerde de bulunan Kısacık, bir işletmede ortaklıkta başarılı olabilmek için kurumsallaşmanın çok önemli olduğunu söyledi. Şirket olarak bazı prensiplerinin olduğundan bahseden Kısacık, “Bir iş yaptığınız zaman mutlaka kendinize bir vizyon belirleyin. Yapacaklarınızı yazıya dökmenizde fayda var. Bir diğer önemli faktör ise daima dürüst olun. İşi de mutlaka ehline verin. Kim olursa olsun. İster ailenizden olsun ister çok yakınınızdan olsun, eğer işin ehli değilse işi onlara bırakmayın.” şeklinde konuştu.

STK’LARDA GÖREV ALMAKTAN ÇEKİNMEYİN

“İçinden çıktığınız toplumun değerlerine sahip çıkın” diye tavsiyelerde de bulunan Kısacık, “Kim olduğumuzun, nerden geldiğimizin ve nereye gittiğimizin daima farkında olmalıyız. Bu, sosyal sorumluluklarımızı da beraberinde getiriyor. Sosyal sorumluluklarınızı daima hatırlayın. Bu tarz derneklerde ve projelerde görev almaktan çekinmeyin.” dedi.

Programın açılış konuşmasını yapan ŞUGİAD Tekstil Komisyonu Başkanı Ömer Faruk Dağ da dünya markası LCW Mağazaları ortaklarından İsmail Kısacık'ı ağırlamaktan mutlu olduğunu söyledi. ŞUGİAD olarak çok güzel başarılara imza attıklarını hatırlatan Dağ, “Urfa'mız için her zaman daha iyisini yapmanın gayreti içinde olduk. Gelişmiş ülkelerde STK’ların sektörel çalışmalarının daha verimli olduğuna şahit oluyoruz. Biz de bu amaçla dernek olarak 4 ana sektörü belirleyerek faaliyetlerimize devam etme kararı aldık. Özellikle, Şanlıurfa’mızda tekstilin hammaddesi pamuk üretilirken, bunu hakkı ile son ürüne çeviremediğimiz de aşikardır. Üretimimiz ve markamız yok. Tekstil sektörü olarak Urfalı işadamlarımızın yanındayız.” diye konuştu.

ŞUGİAD Başkanı ve TUSKON Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Öksüzoğlu ise “LC Waikiki bizim gururumuzdur. İsmail beyi ağırlamaktan onur duyuyoruz.” dedi. Tecrübenin, başarıya giden en kısa yol olduğunun altını çizen Öksüzoğlu, “2013 yılı içerisinde 7 büyük program düzenledik. Bugüne kadar 5 yurt dışı gezisi yaptık. Hafta sonu düzenleyeceğimiz Fas gezisi ile bu yılı kapatacağız. 2014 yılında da bizi takip etmeye devam edin.” şeklinde konuştu.

Daha sonra, ŞUGİAD Başkanı Mehmet Öksüzoğlu’nun, LC Waikiki Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Kısacık’a hediye takdim etmesinden sonra program sona erdi. CİHAN

Yorumlar