Kırşehir'de 'yerel yönetimler çalıştayı' başladı

Kırşehir'de yerel yöneticilerle kamu kurumları arasında koordinasyonu sağlamak, kamusal hizmetlerde etkinliği ve verimliliği arttırmak amacıyla bir 'Yerel Yönetimler Çalıştayı' düzenlendi. Çalıştaya; Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan,...

Google Haberlere Abone ol
Kırşehir'de 'yerel yönetimler çalıştayı' başladı

Kırşehir'de yerel yöneticilerle kamu kurumları arasında koordinasyonu sağlamak, kamusal hizmetlerde etkinliği ve verimliliği arttırmak amacıyla bir 'Yerel Yönetimler Çalıştayı' düzenlendi.

Çalıştaya; Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Garnizon Komutanı J. Alb. Türker Yılmaz, DSİ, Karayolları, Orman Bölge Müdürleri, il, ilçe belde belediye başkanları, kaymakamlar, kurum müdürleri, il genel meclis üyeleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Açılışta konuşan Vali Özdemir Çakacak, çalıştayı düzenlemekteki amaçlarının, vatandaşa daha etkin, verimli hizmet sunmayı sağlamak ve yerel yöneticilerle merkezi yönetimin temsilcilerini bir araya getirmek olduğunu söyledi.

Vatandaşların talep ve beklentilerine duyarlı olunması gerektiğini dile getiren Vali Çakacak; “Kırşehir de görev yapan tüm kamu görevlilerinin asıl gayesi Kırşehirli vatandaşlarımızın yaşam standardını yükseltmek ve Kırşehir halkının mutlu bireyler olarak yaşamasını sağlamaktır. Günümüz toplumlarında kamu hizmetleri talebi gerek nicelik gerekse nitelik yönünden sürekli değişim göstermekte ve vatandaşların kamudan beklentileri giderek artmaktadır. İlimizde vatandaş memnuniyetini ve kamu hizmetlerinden beklentilerini günümüz koşullarında sağlamak görevini üstlenen bizler, bu beklentilere ve değişimlere ayak uydurmak için çok çalışarak kendimizi değişen koşullara göre yenilemek durumundayız.” dedi.

Çalıştayın Kırşehir deki tüm kamu yöneticilerinin uyum içerisinde çalışmaları için büyük önem taşıdığını belirten Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de şöyle konuştu: "Kırşehir’de bütün yerel yönetimler olarak bir uyum içerisinde çalıştık. Gerek valimiz, gerek milletvekilleri, gerek bürokratlarımızla Kırşehir’in geleceği için istişare ederek birlik ve beraberlik içerisinde çalıştık. O açıdan Kırşehir aslında Türkiye’de diğer şehirlere örnek olacak şehirlerden biridir. Birlik, beraberlik içinde çalıştığımızda huzur ortamı da oluşuyor. Mücadele tabi ki olmalı ama bu mücadele birbirimizi ezmek şeklinde değil, hizmet üretmek için olmalı. Bu dönemde de bu birlik ve beraberliğimizin devam etmesini temenni ediyorum. Bizim taşıdığımız sorumluluk çok fazla. Şehrimiz için bir vizyon belirleyip bu vizyonu gerçekleştirmek için çok çalışmalıyız. Bu çalıştay o açıdan bizim için çok önemli.”

Milletvekilimiz Abdullah Çalışkan ise yaptığı konuşmada, seçilmişler ve atanmışlar olarak herkesin Kırşehir’e hizmet etmeye çalıştığını ifade ederek, “Bütün bu çalışmalarımızın entegre olması belli bir koordinasyon dâhilinde olması, muhtarlarımızın ve bürokratlarımızın uyum içinde daima el ele vererek güçlerimizi birleştirerek hizmet etmesi önemlidir. Kırşehir bir değişim ve dönüşümün içerisindedir. Köylerimizde, beldelerimizde ve şehrimizdeki bu değişimin bundan sonraki süreçte de devam edeceğine inanıyorum. Bugün Kırşehir’de Yerel Yönetimler açısından güzel ve örnek bir çalıştay yapılıyor. Hayırlar getirmesini temenni ederim.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar