Kırşehir’de tarihe yolculuk gezileri

Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kırşehir Belediyesinin ortaklaşa düzenlemiş olduğu “Tarihe Yolculuk” Projesi kapsamında her yıl 1000 öğrenci şehrin kültürel değerlerini tanıma fırsatı buluyor. Proje kapsamında Cacabey...

Google Haberlere Abone ol
Kırşehir’de tarihe yolculuk gezileri

Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kırşehir Belediyesinin ortaklaşa düzenlemiş olduğu “Tarihe Yolculuk” Projesi kapsamında her yıl 1000 öğrenci şehrin kültürel değerlerini tanıma fırsatı buluyor.

Proje kapsamında Cacabey Meydanı’nda düzenlenen açılış etkinliğine Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı. Kırşehir’in köklü ve zengin bir tarihe sahip olduğunu söyleyen Vali Çakacak, Kırşehir’i “Medeniyetin hamurunun yoğrulduğu şehir” olduğunu belirten Vali Çakacak, “Türk Kültürünün beşiği olan ilimizde geçmişten günümüze intikal eden insanlık tarihi için önemli farklı eserlere sahibiz. Bu kültürel eserlerin ve Türk kültürüne damgasını vurmuş değerli şahsiyetlerin tanınması ve gelecek kuşaklara aktarılmasını istiyoruz ve bunun için gayret göstermek gereklidir. Tarihe Yolculuk Projesi ile amacımız, tarih bilincini en başta gençlerimize, ev hanımlarına, emeklilere hatta gurbetteki Kırşehirli vatandaşlarımıza aşılamaktır.” dedi.

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de konuşmasında, ilimizde gerçekleştirilen Tarihi Kentler Birliği Toplantısı’nda, ilimiz gençlerinin Kırşehir’deki değerleri yeteri kadar tanımadıklarını fark ettiklerini belirterek, “Âşık Paşa’yı, Cacabey’i, Ahilik felsefesini herkesten önce Kırşehirlilerin bilmesi gerekiyor. Bu proje ile tüm gençlerimize her yıl düzenli olarak değerlerimizi tanıtmayı hedefliyoruz. 3 yıldır biz bu projeyi uyguluyoruz. Önce ilköğretim okullarıyla başladık, sonra orta öğretimler. Bu sene ilk defa üniversite öğrencilerini de dahil ettik. Tabi üniversite öğrencileri de şehrimizin misafirleri ve 4 yıl yaşadıkları şehrin tarihi ve kültürel değerlerini tanımaları önemli diye düşünüyorum. Aslında biz bu projeyi tarihi kentler birliğinin bir toplantısında yapmıştık. Kırşehir'de o zaman Kırşehirlilerin kendi değerlerini tanımadığını fark ettim. Aşıkpaşa nedir, Cacabey'in özellikleri nedir, ahilik felsefesi nedir ? Ve bu özelliklerin Kırşehirlilerin bilmediklerini fark ettik. Milli Eğitimimizle bunu koordineli bir şekilde yürütüyoruz. Önümüzdeki süreçte bunu daha da geliştirebiliriz. Kendi rehberlerimizde oluştu, personelimiz rehberlik ediyor. kendi değerlerimizi de tanımak çok daha önemli diye düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Program, Cacabey Camii'nin gezilmesinin ardından Cacabey'i de içerisine alan hatıra fotoğrafının çekilmesi ile son buldu.

CİHAN

Yorumlar