Kırşehir'de Japonya Uluslar Arası İşbirliği Ajansı toplantısı yapıldı

Kırşehir’de turizmi geliştirmek amacıyla “Japonya Uluslar Arası İşbirliği Ajansı” (JICA) ile ortaklaşa olarak yürütülen projenin değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak başkanlığında düzenlenen...

Google Haberlere Abone ol
Kırşehir'de Japonya Uluslar Arası İşbirliği Ajansı toplantısı yapıldı

Kırşehir’de turizmi geliştirmek amacıyla “Japonya Uluslar Arası İşbirliği Ajansı” (JICA) ile ortaklaşa olarak yürütülen projenin değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak başkanlığında düzenlenen toplantıya, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, Vali Yardımcısı M. Fikret Çavuş, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri M. Fatih Yıldız, JICA Türkiye Temsilcisi Mayumi Endoh, Proje Geliştirme Uzmanı Yoshiko Ozawa, Kırşehir Valiliği bünyesinde görev yapan turizm uzmanı Koichi İnoue ve ilgili kurum amirleri katıldı.

Türk-Japon dostluğunun asırlara dayandığını dile getiren Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Kırşehir’de turizmi geliştirmek amacıyla sözleşme kapsamında Valilikte Japon turizm uzmanının başarılı çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

Kırşehir’in zengin bir kültürel varlığına sahip olduğunu ve bu değerlerin mutlaka tanıtılması gerektiğini de ifade eden Vali Çakacak, “Kaman Kalehöyük’te 28 yıl önce Dr. Sachihro Omura başkanlığında başlayan kazı çalışmaları Japon-Anadolu Arkeoloji Enstitüsü ile Japon Bahçesi’nin kurulması ve Kalehöyük Arkeoloji Müzesinin yapımı ile devam etmiştir. Belediye Başkanlığımızca da Kırşehir merkezinde bir Japon Bahçesi yapımı projelendirilmiştir. Yapılan bu çalışmalar ülkemizde ve ilimizde var olan Türk-Japon dostluğunun pekişmesine önemli katkılar sağlayacaktır.” dedi.

İlimizde turizmi geliştirmek için çalışmalar yürüttüklerini belirten Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Japonlar ile yürütülen bu iş birliği kapsamında JICA ile Valilik arasında imzalanan protokol ile Kırşehir de Japon turizm uzmanı ve diğer uzmanlar aracılığıyla daha başarılı çalışmalar yapılacağını kaydetti.

Toplantıya katılan Japon turizm uzmanı Koichi İnoue’nin bölgedeki turizm potansiyeli, Kırşehir turizminin esnek yönleri ve avantajları ile ilgili tespitlerini aktarmasının ardından program son buldu. CİHAN

Yorumlar