Kırşehir'de bitki hastanesi laboratuvarı hizmete girdi

Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü bünyesinde kurulan “Bitki Hastanesi (Fitoklinik) Laboratuvarı” hizmete girdi.Çiftçilerin karşılaştığı bitki koruma ile ilgili sorunların tanılanması ve çözüme kavuşturulması...

Google Haberlere Abone ol
Kırşehir'de bitki hastanesi laboratuvarı hizmete girdi

Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü bünyesinde kurulan “Bitki Hastanesi (Fitoklinik) Laboratuvarı” hizmete girdi.

Çiftçilerin karşılaştığı bitki koruma ile ilgili sorunların tanılanması ve çözüme kavuşturulması açısından önem teşkil eden laboratuvar, Kırşehir ve çevre illerde üretilen tarımsal ürünlerde görülen hastalık ve zararlıların teşhislerinin yapılması ve tanımlanması amacıyla açıldı. Bunun yanı sıra hastalıklarla mücadele yöntemlerinin belirlenerek doğru tekniklerinin uygulanması da laboratuvarla sağlanmak istenen hedefler arasında yer alıyor.

Bunların yanı sıra hastalık ve zararlılarla mücadelede pestisit kullanımı çiftçiler açısından maliyet gerektiren bir unsur olarak görülmektedir. Bu maliyetin en aza indirilmesinin ise çiftçiler ve ülke ekonomisi açısından büyük kazançlar sağlayacağı düşünülüyor.

Kırşehir ili ve çevre illerden Ahi Evran Üniversitesi Fitoklinik Laboratuvarı’na getirilen zarar görmüş bitki örnekleri, öğretim üyeleri tarafından analiz edilerek öncelikle zararlının tipi daha sonra hastalık veya zararlının teşhisi yapılıyor.

CİHAN

Yorumlar