Kırşehir'de Aday Adaylarına Logo Yasağı

2015 Genel Seçimleri için aday adaylarının tanıtımları bilbordları süslerken Kırşehir eşi görülmemiş bir yasakla gündemde. Kırşehir'de parti logosu yasaklandı.

Google Haberlere Abone ol
Kırşehir'de Aday Adaylarına Logo Yasağı

7 Haziran 2015 'de yapılacak mebus umumi seçimleri öncesi partilerin ve namzet adaylarının tanıtım kampanyaları sürerken, Kırşehir Valiliği şaşırtan bir karara imza attı. Kırşehir Valiliği adayların tanıtımında partilerin isim, amblem ve logolarını yasakladı.

ADAYLAR ŞAŞKIN!

Kırşehir Valiliği 'nin aldığı bu seçim yasağı herkesi şaşkına çevirdi. Zira Türkiye genelinde adayların tanıtımlarında partilerinin isim, logo ve amblemlerini kullanmaları meselesinde herhangi bir kısıtlama bulunmuyor. Bu konu hakkında YSK'nın vermiş bulunduğu bir karar da olmadığı için Kırşehir Valiliği 'nin bu hanımı gibi olmayan yasağının mantığı çözülemedi.

'İLK DEFA BÖYLE BİR YASAKLA KARŞI KARŞIYAYIZ'

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı danışmanlığı vazifesini takribî 5 sene sürdüren ve bu süreçte Kırşehir'de namzet adayı bulunan Kenan Şahin de bu yasağa takıldı. İlk kez böyle bir uygulamayla karşılaştığını belirten Kenan Şahin, 'AK Parti'de defalarca seçim kampanyası yaptım. İlk kez böyle bir yasakla karşı karşıyayız' dedi.

Yasak Türkiye'nin hiç bir ilinde uygulanmıyor. Ankara ve İstanbul başta olmak üzere bütün vilayetlerde parti ismi, logosu ve amblemi kullanılabilirken, Kırşehir'de namzet adayları afişlerini böyle düzenlemek zorundalar:


Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar