Kırşehir, Kırıkkale ve Niğde'de 'demokrasi nöbeti' devam ediyor

Kırşehir, Kırıkkale ve Niğde'de meydanlarda toplanan vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü

Google Haberlere Abone ol
Kırşehir, Kırıkkale ve Niğde'de 'demokrasi nöbeti' devam ediyor
Kırşehir, Kırıkkale ve Niğde'de meydanlarda toplanan binlerce vatandaş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Kırşehir'de Cacabey Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla "demokrasi nöbeti"ne devam etti.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından, dualar edildi. Kırşehir Belediyesi Mehter Takımının seslendirdiği kahramanlık türkülerine vatandaşlar Türk bayrakları sallayarak eşlik etti.
Vatandaşlar, "Dik dur, eğilme, Kırşehir seninle", "Demokrasiye evet, darbeye hayır," "Ne mutlu Türküm diyene" sloganı attı.

Meydana kurulan çadırda AK Parti Kırşehir Kadın Kollarınca darbe girişimi sırasında şehit olan vatandaşlar için helva ikram edildi.

- Kırıkkale

Kırıkkale'de binlerce vatandaş, Cumhuriyet Meydanı'nı doldurarak ellerindeki Türk bayraklarıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için "Dik dur eğilme, Kırıkkale seninle", "Ne mutlu Türküm diyene" sloganları attı, FETÖ elebaşının idamını istedi.

İl Müftülüğünce görevlendirilen din görevlileri, Kur'an-ı Kerim okuyarak, dualar etti.
Demokrasi nöbeti tutan vatandaşlardan Erdal Geyikci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1915 Çanakkale Zaferi gibi tarihin tekerrür ettiğini söyledi.

Türk milletinin birliğini ve beraberliğini bugün de gösterdiğini ifade eden Geyikçi, "Burada din, dil ve ırk ayrımı yapmadan hep birlikte meydanlardayız. Bütün dünya şu anda bizi seyrediyor. Belki de bu davranış dünyaya örnek oldu. Dünyadaki bütün insanlara Türkiye'de yaşanan bu olaylar cesaretlendirdi. Millet olarak tek yüreğiz ve ayaktayız." diye konuştu.

- Niğde

FETÖ'nün darbe girişimi, Niğde Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar tarafından da protesto edildi.

Ellerinde Türk bayraklarıyla meydana gelen binlerce kişi, Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine sloganlar attı.

Vatandaşlar, çalınan marşlara da eşlik etti.

Yorumlar