Kırşehir de "Herkes O'nu Okuyor" yarışmasının ödülleri dağıtıldı

Kırşehir Ahi Din Görevlileri Derneği tarafından düzenlenen "Herkes O'nu Okuyor" yarışmasında dereceye girenlere ödülleri törenle takdim edildi.

Google Haberlere Abone ol
Kırşehir de "Herkes O'nu Okuyor" yarışmasının ödülleri dağıtıldı

Kırşehir Ahi Din Görevlileri Derneği tarafından düzenlenen "Herkes O'nu Okuyor" yarışmasında dereceye girenlere ödülleri törenle takdim edildi.

Kırşehir'de bir otelde Kutlu Doğum Haftası programı düzenlendi. Gerçekleştirilen programda "Herkes Onu Okuyor" yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. İlahiyatçı ve eğitimci Hasan Hüseyin Uyar, etkinlikte yaptığı konuşmada, İslam dininin samimiyet üzerine inşa edildiğini belirterek, müslümanların Allah'a karşı kulluk, Kur'an-ı Kerim ve Hazreti Muhammed'e karşı saygı ve samimiyet konusunda daha özverili olmaları gerektiğini söyledi. Uyar, "Hak ve en son din olan İslam dinine mensubuz. Çok şükür Allah’a ki bizler ilk emri oku olan bir dinin mensuplarıyız ancak ibadetlerimizin azlığı gibi okuma oranımız da az. İslam dininin ilk emri 'oku' olmasına karşın bu sorun maalesef büyüktür. Okumamak kısmen bir hastalık gibidir. Bu hastalığımızı yenmek, hem Efendimiz'i tanıtmak hem de çevremize İslam dinini ve Peygamber Efendimizi sahabelerini alim ve Salih kulları sevdirmek için düzenlenen yarışmalar da bu anlamda çok önemlidir. Bu yarışmalardan belki de en güzeli olan "Herkes O’nu Okuyor" ciddi ve büyük bir kampanya olmuş ve katlanarak büyümüştür. Hazreti Muhammed (SAV), tanıtmak amacıyla düzenlenen bu yarışma bizlere peygamber sevgisi kazandırmalıdır." dedi.

Konuşmanın ardından, Kırşehir'de 10 bin 414 kişi katılırken, katılımcılar arasında yapılan yarışmada seçilerek dereceye giren yarışmacılara ödülleri verildi. "Efendiler Efendisi Hazreti Muhammed" kitabı birincisi Şevval Erdem'e tablet, "Efendimiz" kitabı birincisi Elif Gedik, ikincisi Süleyman Doğan Özbay'a umre seyahati, "Sonsuz Nur" kitabı birincisi olan Zehra Çançır'a da yine umre seyahati ödülü verildi.

Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı etkinlik, Ramazan Ümit Şimşek'in sunumu ve Süleyman Erkişi'nin ezgileri ile son buldu.
CİHAN

Yorumlar