Kırsalda yaşayan kadınlara eğitim uygulanacak

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Pakdil, yerelde cinsiyet duyarlı yayım hizmetlerinin geliştirileceğini belirterek ''Kadınların bilgiye ulaşımını kolaylaştırmak, hem kendi güçlenmelerini hem de tarımsal, hayvansal üretimin ve.

Google Haberlere Abone ol
Kırsalda yaşayan kadınlara eğitim uygulanacak

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Pakdil, yerelde cinsiyet duyarlı yayım hizmetlerinin geliştirileceğini belirterek ''Kadınların bilgiye ulaşımını kolaylaştırmak, hem kendi güçlenmelerini hem de tarımsal, hayvansal üretimin verimliliğini artırmaya katkıda bulunacakları bir eğitim faaliyeti olarak yürütülecek.'' dedi.

''Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma için Toplumsal Cinsiyet Bakış Açısı ile Kırsaldaki Kadınların Sosyo- Ekonomik Yönden Kapasitelerinin Geliştirilmesi Projesi'' Ankara Plaza Otel'de tanıtıldı.

Proje hakkında konuşan Pakdil ''İki yıllık bir proje. Yerelde cinsiyet duyarlı yayım hizmetlerinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması, kadınların bilgiye ulaşımını kolaylaştırmak, hem kendi güçlenmelerini hem de tarımsal, hayvansal üretimin verimliliğini artırmaya katkıda bulunacakları bir eğitim faaliyeti olarak yürütülecek. Bizde de seçilmiş proje illeri Antalya, Kars, Kastamonu. Kadınların ihtiyaçlarının farklı olması nedeniyle pilot illerde kadınların, ihtiyaçlarına yönelik eğitim stratejileri test etme olanakları bulunacak.'' şeklinde konuştu.

''HANIMLARI DİKKATE ALMAK ZORUNDASINIZ''

Pakdil sözlerini ''Gıda konusunda gelişme sağlamak istiyorsanız hanımları dikkate almak zorundasınız. Bunu yapmadığınız takdirde başarıya ulaşma şansınız çok olacaktır. Bakanlık olarak hanımları ihmal ettiğimiz zaman sektörü ihmal ettiğimizin farkındayız. Dolayısıyla yaptığımız eğitim çalışmalarında hanımlar bizim için önemlidir.'' diye tamamladı.

Proje, yayım uzmanlarının, kırsalda yaşayan kadınların öncelikli ihtiyaçlarına cevap verebilecek, talep odaklı programlar tasarlayabilmeleri için gerekli araç ve metodların geliştirilmesine öncelik verilecek. Proje, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü Orta Asya Bölgesi (SEC), Sosyal Koruma bölümü(ESP), Avrupa ve Orta Asya Bölge Ofisi(REU) ve Azerbaycan'ın ilgili kurumları arasında yürütülecek. CİHAN

Yorumlar