Kırsal Kalkınma Destek Çalıştay’ı yapıldı

Osmaniye Girişimci İşadamları Derneği (OGİAD) tarafından üyelerine yönelik ‘Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi’ konulu çalıştay düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Kırsal Kalkınma Destek Çalıştay’ı yapıldı

Osmaniye Girişimci İşadamları Derneği (OGİAD) tarafından üyelerine yönelik ‘Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi’ konulu çalıştay düzenlendi.

OGİAD toplantı salonunda gerçekleştirilen çalıştaya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, Şube Müdürü Mustafa Tolukan, Ziraat Mühendisi Murat Karalar ve dernek üyeleri katıldı.
OGİAD Başkanı Halil Çiftçi, düzenlenen çalıştay ve eğitimler düzenleyerek işadamlarının her türlü devlet teşvik ve hibe desteklerinden faydalanılması için çalıştıklarını söyledi.

Çiftçi, “Bu desteklerin özellikle sizler tarafından çok iyi anlaşılıp ve bununla ilgili projelerin hazırlanması önemli. Projelerin hazırlanıp bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz. Bu ülkemiz adına hepimizi çok sevindirir.” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam ise bakanlığın ekonomik yatırımlar kısmında şu anda üç ana başlıkta destekler verdiklerini kaydetti. Desteklerin; tarımsal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi, depolanması ile ilgili yatırımlara verilen hibeler, tarımda kullanılan alet, ekipmanlara verilen hibeler, bireysel uygulamada verilen hibeler şeklinde olduğunu belirten Sağlam, “2006 yılında başlayıp 41 işletmemizin bütçeleri 13 milyon 300 bin lira olan projelerine 8 milyon 600 bin lira hibe desteği verdik. Yine bin 650 çiftçimize 6 bin 135 lira alet ekipman desteği verdik. Modern tarıma geçişte ve tarımsal sanayinin kalkınmasında önemsediğimiz projelerin en başında geliyorlar. Hem tarımsal ürünlerin arttırılmasında hem de en çok önemsediğimiz tarımsal ürünlerin sanayi ile öncüleşmesinde fevkalade. Nelere destek veriyoruz: Fabrika ve fabrika gibi işyeri kapasitesi artırımında yenilenmesine, yeniden yapılanmasına, yeniden kurulan bir zeytin fabrikasına bile hibe desteği veriyoruz. Osmaniye’den bugüne kadar göndermiş olduğunuz projelerin hepsi geçti. Projenin hazırlanmasında bizlerle istişarede bulunabilirsiniz. Olmazsa olmaz bir şartımız yok, bir çiftçimiz geldi fabrika kuracağım dedi ve ona yardımcı olduk.” diye konuştu.

Çalıştay, katılımcıların sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.
CİHAN

Yorumlar