'Kırmızılı kadın' Başbakan hakkında suç duyurusunda bulundu

Gezi Parkı eylemleri sırasında yakın mesafeden yüzüne biber gazı sıkılırken görüntüleri basına yansıyan ve ‘Kırmızılı kadın’ olarak nitelendirilen Ceyda Sungur, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler,...

Google Haberlere Abone ol
'Kırmızılı kadın' Başbakan hakkında suç duyurusunda bulundu

Gezi Parkı eylemleri sırasında yakın mesafeden yüzüne biber gazı sıkılırken görüntüleri basına yansıyan ve ‘Kırmızılı kadın’ olarak nitelendirilen Ceyda Sungur, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın da aralarında bulunduğu yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu.

Gezi eylemleri sırasında Sungur’a yakın mesafeden biber gazı sıktığı için görevi kötüye kullandığı gerekçesiyle 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanan polis memuru Fatih Zengin’in yargılanmasına devam edildi. İstanbul 18. Sulh Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Sungur katılırken, sağlık raporu alan sanık polis memuru gelmedi. Polis memuru Zengin’in avukatı Ayşe Hocaoğlu Memetoğlu, olay anına ilişkin görüntünün yer aldığı bir CD’yi mahkemeye sundu.

Sungur’un avukatı İlkay Bahçetepe de olayda sorumluluğu bulunan diğer sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti. Bahçetepe, müvekkilinin Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmesini istedi.

Yakın mesafeden sıkılan biber gazının etkilerinin tespit edilmesi için Ceyda Sungur’un Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmesine karar veren mahkeme, dosya eksikliklerinin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Sungur avukatı aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na veridiği iki ayrı dilekçede, yakın mesafeden biber gazı sıkılması yoluyla kimyasal silah kullanılarak işkence suçu ve olası kastla öldürmeye teşebbüs suçunun oluşmasına azmettirilmesi suretiyle suçun işlendiğini öne sürdü. Başbakan Erdoğan’ın da aralarında bulunduğu 5 kişi hakkında cezalandırılmaları için iddianame düzenlenmesi talep edildi.

CİHAN

Yorumlar