Kırmızı pandalar Türkiye'de

Dünyada sayıları azalan kırmızı pandalardan iki tane Darıca Hayvanat Bahçesi'ne getirildi. Sevimli pandalar şimdi yerlerine alışmaya çalışıyorlar.Anavatanı Güneydoğu Asya olan ve dünyada nesli gittikçe tükenen kırmızı panda türünden...

Google Haberlere Abone ol
Kırmızı pandalar Türkiye'de

Dünyada sayıları azalan kırmızı pandalardan iki tane Darıca Hayvanat Bahçesi'ne getirildi. Sevimli pandalar şimdi yerlerine alışmaya çalışıyorlar.

Anavatanı Güneydoğu Asya olan ve dünyada nesli gittikçe tükenen kırmızı panda türünden Hale ile Jale Danimarka'dan Darıca Hayvanat Bahçesi'ne getirildi. Birisi 12 diğeri 14 aylık olan iki adet dişi panda Danimarka'nın Kopenhag kentindeki bir hayvanat bahçesinden getirilerek koruma altına alındı. Dün gece getirilen ve barınaklarına alınan kırmızı pandalar yeni yerlerine alışmaya çalıştıkları gözlendi. Oldukça çekingen davranan kırmızı pandalara bakıcıları yakından ilgi gösteriyor.

Darıca Hayvanat Bahçesi Veteriner Hekimi Cenk Korugan, yeni gelen pandalarla ilgili bilgi verirken kısa adı EAZA olan Avrupa Hayvanat Bahçesi ve Akvaryumlar Birliği üyesi olduklarını, amaçlarının bir adet erkek pandayı daha getirmek istediklerini söyledi. Veteriner Hekim Korugan, “Şu anda tek Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi'nde var. Danimarka Hayvanat Bahçesi'nden geldiler. Uzun bir adaptasyon süreci geçirecekler. Çünkü, oranın sıcaklığıyla buranın sıcaklığı aynı değil, bakıcıları değişti. Kısa bir adaptasyandon sonra bahçeye çıkarılacaklar” diye konuştu.

Hale'yle Jale'ye önümüzdeki aylarda bir erkek arkadaş getirmek istediklerini belirten Korugan bunun için arayışlarının devam ettiğini ifade etti. CİHAN

Yorumlar