Kırklareli Valiliği her gün 5 bin kişiye iftar veriyor

Kırklareli Valisi Mustafa Yaman’ın himayelerinde 2012 yılında başlatılan iftar programları 3. yılında devam ediyor.Kırklareli Valiliği tarafından bu yılda kurulan iftar alanında Ramazan’ın bereketiyle her gün 5 bin kişi oruç açıyor.Festival...

Google Haberlere Abone ol
Kırklareli Valiliği her gün 5 bin kişiye iftar veriyor

Kırklareli Valisi Mustafa Yaman’ın himayelerinde 2012 yılında başlatılan iftar programları 3. yılında devam ediyor.

Kırklareli Valiliği tarafından bu yılda kurulan iftar alanında Ramazan’ın bereketiyle her gün 5 bin kişi oruç açıyor.

Festival alanı olarak bilinen meydanda kurulan iftar çadırında her hangi bir davete gerek olmaksızın isteyen herkes, iftar yemeğine katılıyor. Her gün yaklaşık 5 bin kişi orucunu dualar eşliğinde topluca açıyor. 30 gün devam edecek iftar yemeklerine 150 bin kişinin misafir olacağı tahmin ediliyor.

İftar çadırı ve Ramazan etkinlikleri ile yakından ilgilenen Vali Mustafa Yaman da kurulan iftar alanına eşi Gülseren Yaman ve kızı Elif Nur Yaman ile birlikte her akşam gelerek orucunu halkın arasında vatandaşlarla birlikte açıyor.

Her gün iftar alanında 3 çeşit sıcak yemek, tatlı, ayran ve sudan oluşan ve hayırsever vatandaşlar tarafından karşılanan menüler tüm vatandaşların masalarına kadar özel olarak hijyenik ortamda hazırlanan ve yemeklerin ısısını muhafaza edecek presli kapalı kaplarda garsonlar tarafından getiriliyor.

Yetişkinlerin oruçlarını açtığı, çocukların ise örf ve adetlerimizi gözlemleyerek öğrendikleri iftar alanında, iftar saatine kadar her gece farklı bir konuk tarafından konferans, şiir dinletisi verilirken korolar da ilahiler seslendiriyor.

İftar alanında çocuklara yönelik ise animasyonlar, Hacivat Karagöz oyunları ve illizyon gösterisi ve çeşitli etkinlikler düzenleniyor. CİHAN

Yorumlar