Kırklareli Fatih Koleji'nden göz kamaştıran projeler seyirciyle buluştu

Kırklareli Fatih Koleji, ortaokul öğrencilerinin performanslarını sergilediği yarışma ve etkinliklerden oluşan 'Bilim ve Çevre Şenliği' büyük bir coşkuyla yapıldı. Bilim ve Çevre Şenliği, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Yaklaşık...

Google Haberlere Abone ol
Kırklareli Fatih Koleji'nden göz kamaştıran projeler seyirciyle buluştu

Kırklareli Fatih Koleji, ortaokul öğrencilerinin performanslarını sergilediği yarışma ve etkinliklerden oluşan 'Bilim ve Çevre Şenliği' büyük bir coşkuyla yapıldı. Bilim ve Çevre Şenliği, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Yaklaşık 400 kişinin izlediği programda 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri, hem deney yaparak bilgilendirdi hem de ilginç oyunlar sergiledi.

Çevre ve Bilim Şenliği’nde yaklaşık 21 proje seyirciyle buluştu. Projeler arasında, hidrojen gazı patlaması,çevre fotoğraf yarışması, pilli yarış arabalarına alternatif çevre dostu güneş enerjisi ve tuzlu suyla çalışan arabalarını kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla tasarlanan model araba yarışması, tasarım enstrümanları orkestrası, 2. sınıf öğrencilerinden oluşan şarkı seslendirmeleri korosu, helyum şovu, Hint fakiri yatağı, raflex oyunu, bardak dizme sporu, cam bardak yerinden oynatma, kuvvet yarışı, ilkokul öğrencilerinden oluşan bisiklet yarışı, veli ve öğrencilerin birlikte yarıştığı uçurtma yarışması, ortaokul ve ilkokul öğrencilerinin birlikte yarıştığı gölge oyunu, sabundan kaçan mikroplar, balon nasıl şişti ve füze yarışması gibi birçok etkinliğin yapıldığı projeler, izleyiciler tarafın hayretler içinde izlendi ve büyük alkış aldı.

Programda ayrıca, farklı düşünme, sürat ve sürtünme kuvvetinin pekiştirmesini sağlayan etkinlik, kaykay yarışması ve 6. sınıf öğrencilerinden Onur Serbes, Uras Pehlivan, Kemal Yılmaz ve 5. sınıf öğrencisi Egemen Azay'ın robotik şovu seyirciler tarafından ayakta alkışlandı. 5. sınıf öğrencilerinin düzenlediği kampanyalar misafirler tarafından beğeniyle takip edildi. Işık kirliliği kampanyası, atık yağ kampanyası, bez file plastik poşet kampanyası, kâğıt geri dönüşüm kampanyası, mavi kapak kampanyası, pil geri dönüşüm kampanyası, bilim çocuk dergisi toplama kampanyası, cam geri dönüşümü kampanyası, diş fırçalama kampanyası ve fidan dikme kampanyası yapıldı.

Bilim ve Çevre Şenliği açılış konuşmasını yapan Kırklareli Fatih Koleji Müdürü Muharrem Akbulut, “Amacımız, çocuklarımıza sorumluluk duygusu vermek ve özgüven duygusunu aşılamaktır. Bu etkinlikle hem büyüklerine, bilmediklerini deney yoluyla anlattılar hem de yaş fark etmeksizin, birlikte eğlenilebilir deneyini göstermiş oldular. Kolej Müdürü Akbulut, programda emeği geçen başta Fen Bilgisi Öğretmeni Emine Mine Beyazıt'a, öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür etti.

Jüri üyeleri karar vermekte zorlandılar. Jüride görev alan isimlerden Kırklareli Üniversitesi'nde Beden Eğitimi Bölümü'nde görevli Enis Gürel, "Gerçekten birbirinden önemli yarışmalar çıkaran öğrencileri tebrik ediyorum, bana göre hepsi başarılı ancak 1., 2. ve 3.'yü seçmek durumundayız." dedi.

Yarışmalarda başarı gösteren öğrencilere ödülleri, aileleri tarafından takdim edildi. Uçurtma yarışmasında Fatma Koçyiğit 1. olurken, bisiklet yarışmasında Berfin Toktar ve yürüyüş yarışmasının 1.'si Caner Boy oldu.

CİHAN

Yorumlar