Kırklareli Fatih Koleji'nde İMATO

Kırklareli Fatih Kolejinde, ilkokul ve ortaokul 4, 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri için düzenlenen ve geleceğin bilim insanlarını belirlemeyi amaçlayan matematik ve Türkçe Olimpiyatları Sınavı (İMATO) yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Kırklareli Fatih Koleji'nde İMATO

Kırklareli Fatih Kolejinde, ilkokul ve ortaokul 4, 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri için düzenlenen ve geleceğin bilim insanlarını belirlemeyi amaçlayan matematik ve Türkçe Olimpiyatları Sınavı (İMATO) yapıldı.
Büyük başarılarla her sene adından sık sık söz ettiren Fatih Kolejleri bu sene Kırklareli'ne yeni şubesini açarak ‘’Kırklareli Fatih Koleji’’ olarak eğitim-öğretim hayatına başladı. Öğrenci ve velilerin yapılan eğitim ve öğretim faaliyetlerden memnun olduğu gözlenen Kırklareli Fatih Koleji'nde, ilkokul ve ortaokul 4-5-6 ve 7. sınıflara İMATO (Matematik-Türkçe) Olimpiyat Sınavı yapıldı.

Kırklareli Fatih Koleji bu yıl düzenlediği (İMATO) Matematik-Türkçe Olimpiyat Sınavı'na ilgi yoğun oldu. Toplam 553 başarılı öğrencinin katıldığı sınavda dereceye giren ilk 20 kişiye ödülleri 7 Martta törenle verilecek. Sınava, Kırklareli Merkez den ve Lüleburgaz dan yaklaşık 75 okuldan, ilkokul 4.sınıf ve ortaokul 5, 6, ve 7'inci sınıflardan toplam 1350 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

Kırklareli Fatih Koleji Müdürü Muharrem Akbulut, öğrencilerin daha çok dikkat, yorum ve muhakeme yeteneklerini ölçen sorular hazırladıklarını belirterek soruların seviyelerinin üstünde olduğunu bildiklerini ifade etti. Akbulut, burada başarılı olan bir çok öğrencinin TUBİTAK'a hazırlanacaklarını kaydederek, İMATO' dan derece alan her öğrencinin YHS' de de derece aldıklarına şahit olduklarını aktardı.

Kırklareli Fatih koleji Müdürü Muharrem Akbulut, İMATO'yu gerçekleştirmelerindeki temel hedefin ilkokul ve ortaokul çağındaki öğrencilerin olimpiyatlara ilgisini çekerek olimpiyatlara katılmasını teşvik etmek, matematiği ve Türkçeyi seven gençleri ortaya çıkartmak olduğunu söyledi. Akbulut şu bilgileri verdi: "Sınavlara ilk başladığımızda gördük ki çocuklarımız bu tür imtihanlara iyi hazırlanmıyor. Ve bu yarışmaya üst seviyede hazırlanan öğrenci sayısı da çok azdı. Bugün ise katılım sayısı çok fazla. Maksadımız okullardaki en çok başarılı olan öğrencilerin girmesidir." dedi.

Kırklareli merkeze 5 km mesafede bulunan Fatih Koleji'ne velilerden de büyük ilgi vardı.Yaklaşık 600 civarı İMATO sınavına giren öğrenci velisi sınav bitimine kadar beklemeleri ve istirahat edebilecekleri imkanlar hazırlanarak kolej ve İMATO sınavı hakkında da bilgiler verildi.

Kolejin fiziki durumunu,eğitim öğretim durumunu ve özellikle rehberlik, İngilizce kış okulu,sportif çalışmaları ve kulüp çalışmaları hakkında Slayt gösterimi eşliğinde bilgi verildi.Ayrıca gelen misafir velilere çay ve benzeri içecekler ikram edildi.



CİHAN

Yorumlar