Kırkağaç’ta KEGYAD’lı hanımlardan Maceracı'lı kermes açılışı

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde Kırkağaç Eğitim Gönüllüleri ve Yardımlaşma Derneği (KEGYAD), maddi durumu iyi olmayan öğrenciler ve ihtiyaç sahipleri için kermes düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Kırkağaç’ta KEGYAD’lı hanımlardan Maceracı'lı kermes açılışı

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde Kırkağaç Eğitim Gönüllüleri ve Yardımlaşma Derneği (KEGYAD), maddi durumu iyi olmayan öğrenciler ve ihtiyaç sahipleri için kermes düzenledi. Dernek üyesi hanımların el emeği göz nuru el işlerini sergilemelerinin yanısıra gıdadan giyime ve yemek çeşitlerine kadar birçok ürünün yer aldığı kermes dualarla açıldı. Açılışı, STV'nin sevilen programı Maceracı'nın sunucusu Murat Yeni yaptı. Zaman zaman tezgâhın arkasında satıcı olan, ayrıca alışveriş de yapan Yeni, Maceracı'nın hep yemekle anıldığını vurguladı.

Murat Yeni, yaptığı konuşmada, “Böyle güzel organizasyonları takdir ediyorum. Analarımızın, bacılarımızın, ablalarımızın ellerine sağlık. Kurban olurum onları yaratan Allah’a. Birlik beraberliğimiz hep böyle devam etmeli. Hayırda yarışmalıyız. Bu açılışa gelen herkesin yakınlarına, komşusuna, tanıdıklarına kermesi anlatmalarını ve buralardan bir şeyler aldırmalarını rica ediyorum.” dedi. Buralardan elde edilen gelirlerin eğitimde sadece Türkiye'de değil, dünyanın her tarafında kullanıldığının şahidi olduğunu, buradan alınan küçük bir kuru pastaya verilen 1 liranın, belki de milyonlara bölündüğü gözönünde bulundurulduğunda sevabının çok olacağını ifade etti.

KEGYAD Başkanı Zerrin Tedirgin ise, “Öğrencilere maddi destek sağlamak için düzenlediğimiz kermesimize vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. İhtiyaç sahibi öğrenciler yararına her yıl yaptığımız kermese, bu yıl katılım oranı daha da yüksek oldu. Kermeste gıdadan giyime, tatlı çeşitlerinden ev yemeklerine kadar birçok ürünü vatandaşlarımızla buluşturduk. Boduroğlu Mahallesi, 48 Sokak'taki dernek yerimizde 10 gün açık kalacak kermesimize tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Elde edilecek gelirle ihtiyaç sahiplerinin yüzlerini bir nebze olsun hep beraber güldürebilirsek ne mutlu bize.” şeklinde konuştu.

Öte yandan yine ilçede faaliyet gösteren Pırlanta Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği de kermes düzenledi. Kermes, 10 gün boyunca Bakır, İlyaslar, Karakurt ve Gelenbe mahallelerinde açık olacak. CİHAN

Yorumlar