Kırkağaç'ta girişimcilik kursu düzenlenecek

Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde, kaymakamlık ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından ortaklaşa hayata geçirilecek girişimcilik kursu için Belediye Kültür Merkezi'nde vatandaşlara...

Google Haberlere Abone ol
Kırkağaç'ta girişimcilik kursu düzenlenecek

Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde, kaymakamlık ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından ortaklaşa hayata geçirilecek girişimcilik kursu için Belediye Kültür Merkezi'nde vatandaşlara bilgilendirme toplantısı yapıldı.

    KOSGEB Manisa bürosundan Uzman Engin Öztürk’ün katıldığı toplantıda, girişimci adaylarına işletme kurmadan önce yapılması gereken projelerin hazırlanması, kurs şartları, katılımcılardan istenen şartlar ve hibe konusunda bilgi verildi.

    Girişimcilik kursuna müracaat etmek isteyenler kaymakamlıktan gerekli formları temin edebilecekler. 30 kişinin başvurması halinde toplamda 70 saat sürecek kurs başlayacak. Girişimcilik Kursu sonunda belgesini alan kişiler, açacakları yeni işletmeleri için KOSGEB Yeni Girişimcilik Destek Programı kapsamında makine teçhizat ve işletme gideri harcamalarına 30 bin TL hibe, 70 bin TL geri ödemeli faizsiz destek başvurusu yapma hakkı kazanabilecek.

    Toplantıda bir konuşma yapan Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı, “İlçemizde yeni işyeri açmak ve işlerini genişletmek isteyenlere yönelik KOSGEB Girişimcilik Destek Programı'ndan faydalanmak isteyenler için kurs açmayı planlıyoruz, hemen başlatmayı planladığımız proje için ön çalışma olarak hibe desteği ve proje hazırlama konularında bilgilendirme toplantısı düzenledik. Toplantıya katılan herkese teşekkür ediyorum. Kırkağaçlıların Girişimcilik Kursu’na gereken ilgiyi göstermelerini ve katılmalarını bekliyorum.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar