Kırım'ı işgali protesto edildi

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile Kırım Tatar Teşkilatları Platformu üyeleri, Rusya'nın Kırım'ı işgalini protesto etti.

Google Haberlere Abone ol
Kırım'ı işgali protesto edildi

Kırım işgalinin ikinci yılında Rusya Federasyonu'nun Ankara Büyükelçiliği önünde toplanan grup, Rusya'nın Kırımı işgalini protesto etti.

Grup adına açıklama yapan Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Tuncer Kalkay, Ukrayna'daki iç karışıklığı fırsat bilen Rusya'nın uluslararası hukuku ayaklar altına alarak, bu ülkenin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saldırarak, 27 Şubat 2014'te Kırım'ı işgale başladığını anımsattı.

"Tam 2 yıl önce Kırım Özerk Cumhuriyeti Parlamentosunun maskeli ve silahlı teröristlerce baskını ile Kırım'ın işgaline başlanmış" diyen Kalkay, şunları kaydetti:

"Kırım Tatarlarını sindirmeye, seslerini kısmaya, sonuçta onları teslim almaya yönelik her yolu denediler. İşgal ile vatanda yaşamak, her geçen gün daha çekilmez hale getiriliyor, sistemli şekilde uygulanan baskı ve sindirmelerle milli kimliğimiz dahi sinsice yok edilmeye çalışılıyor.

Kırım'ı işgal ederek, Ukrayna'ya saldıran Rusya, Suriye'ye yerleşebilmek için Türkiye hava sahasını defalarca ihlal etti. Belki de isteyerek düşürttüğü savaş uçağını bahane ederek, konuşlandığı Suriye'de katliamlarını sürdürdü. Rusya, gerçek yüzünü de pervasızca ortaya koymaya başladı. Ne olursa olsun, ne kadar sürerse sürsün, Kırım Tatarları vatanlarından asla vazgeçmeyecek."

Açıklamanın ardından grup, büyükelçiliğin kapısına siyah çelenk bırakarak dağıldı.

Yorumlar