"Kırım’da Türksüzleştirme politikası uygulanmaktadır"

Bafra Ülkü Ocakları Başkanı Hakan Eroğlu son günlerde Kırım’da olan talihsiz olaylar hakkında açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
"Kırım’da Türksüzleştirme politikası uygulanmaktadır"

Bafra Ülkü Ocakları Başkanı Hakan Eroğlu son günlerde Kırım’da olan talihsiz olaylar hakkında açıklama yaptı.
Eroğlu açıklamasında, Ukrayna’nın özerk bölgesi olan Kırım'ın, birkaç gün önce Rus ordusu tarafından işgal edilmeye başlandığına dikkat çekerek, "Ukrayna’daki iç karışıklıkları bahane ederek Kırım topraklarına giren Ruslar, hiçbir uluslararası sözleşmeyi tanımamakta, önce iç karışıklık yaşattığı Ukrayna’yı şimdi işgal etmeye başlamaktadır. Batı dünyası ise, açıkça buradaki olaylara taraf olmasına rağmen Rusya’nın işgaline karşı cılız açıklamalar yapmakta ve Ukrayna’yı yalnız bırakmaktadır.
Kerkük’te, Suriye’de, Doğu Türkistan’da, Karabağ’da Türk toprakları bir bir işgal edilerek Türksüzleştirme politikası uygulanmaktadır. Aynı politikayı 2 bin yıllık Türk toprağı olan Kırım’da da görmekteyiz. 18 Mayıs 1944’te Kırım Türklerinin Sovyet yönetimince acımasızca sürgünü ve akabinde yaşananlar hâlâ hafızalarda taze iken Rusya’nın Kırım topraklarını işgali yeni bir Türksüzleştirme operasyonu endişesini doğurmaktadır." dedi.
Eroğlu, "Kırım Türk’ü yalnız değildir. Biz Ülkücüler sesimiz çıktığınca, gücümüz yettiğince bu hukuksuzluğu tüm dünyaya haykıracak, kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız. Buradan, Dışişleri Bakanlığına sesleniyoruz; Kerkük’te Musul’da, Doğu Türkistan’da Türklere karşı takınılan hasmane tutumlar karşısındaki sessizliğinizi Kırım’daki soydaşlarımıza karşı da takınmayınız. Türk milletine umut bağlayan kardeşlerimizi yalnız bırakmayınız. Dış politikadaki başarısız siyasetinizi artık sürdürmeyin ve daha etkin bir biçimde Kırım’ın işgaline müdahil olunuz. Bu sizin hem hukuki ve tarihi vebalinizdir! Maazallah, Kırım Türklerine karşı orada yaşanacak muhtemel saldırı ve hukuksuzlukların vebalini asla taşıyamazsınız!" çağrısında bulundu. CİHAN

Yorumlar