'Kırım'a Ses Ver' çağrısına ilk destek veren Kimse Yok mu Derneği oldu'

Kırım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Seydişehir Şube Başkanı Mustafa Sarıkamış, Kimse Yok mu Derneği Genel Merkezi ile yaptıkları görüşmeler sonucu bin aileye gıda yardımı sözü aldıklarını...

Google Haberlere Abone ol
'Kırım'a Ses Ver' çağrısına ilk destek veren Kimse Yok mu Derneği oldu'

Kırım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Seydişehir Şube Başkanı Mustafa Sarıkamış, Kimse Yok mu Derneği Genel Merkezi ile yaptıkları görüşmeler sonucu bin aileye gıda yardımı sözü aldıklarını belirtti.

Derneğin Seydişehir Şube'nde bir açıklama yapan Şube Başkanı Mustafa Sarıkamış, Kırım'da yaşanan olaylara ve halkın düştüğü zor duruma dikkat çekti. Başkan Sarıkamış sözlerine şöyle devam etti: "Kırım'ı Rusya'nın işgal etmesi üzerine Kırım Tatarlarının işlerine son verilmeye başlandı. Korsan Kırım Hükümeti 18 Mayıs 1944'de uygulanan soykırımı bugün de uygulamaya başladı. Vagonlarla vatanlarından sürülen Kırım Tatarları bugün açlık, işsizlik gibi baskılarla tekrar vatanlarını terk etmeye zorlanmaktadır."

Başkan Sarıkamış, 'Kırım'a Ses Ver' çağrısına ilk cevabın Kimse Yok mu Derneği Genel Merkezi tarafından verildiğini ve bin aileye Ramazan yardımı sözü aldıklarını ifade etti. Sarışamış sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye'de halkımızdan, yardım kuruluşlarından Kırım'a yardım talep ediyoruz. Kırım'da yardımlar Kırım Müftülüğü tarafından yapılacaktır. Bizim yardım talebimize ilk olarak Kimse Yok mu Derneği destek verdi. Ayrıca Kırım'da yetimlere de iftar verilecektir. Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Seydişehir Şubesi olarak Kimse Yok mu Derneği'ne teşekkür ediyoruz."

Kırım'da 1 bardak su ile sahur yapıp oruç tutmak zorunda kalan insanların sayısının hiç de azımsanmayacak kadar olduğunu vurgu yapan Başkan Sarıkamış, "Mübarek Ramazan ayında Kırım'daki Müslüman Kırım Tatar halkının oruçlarını tutabilmeleri için bütün yardım kuruluşlarından destek bekliyoruz. Türkiyemizde hayırsever vatandaşlarımızın ve kurumların Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkezi ile irtibata geçmesini istiyoruz." şeklinde sözlerini tamamladı. CİHAN

Yorumlar