Kırıkkale’yi Özel Kızılırmak Okulu temsil edecek

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı desteğiyle Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğüce düzenlenen "Türk Dünyası Mangala Turnuvası Projesi - Ortaokullar Türkiye Finali"ne Kırıkkale’den katılacak öğrenci belirlendi....

Google Haberlere Abone ol
Kırıkkale’yi Özel Kızılırmak Okulu temsil edecek

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı desteğiyle Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğüce düzenlenen "Türk Dünyası Mangala Turnuvası Projesi - Ortaokullar Türkiye Finali"ne Kırıkkale’den katılacak öğrenci belirlendi. Kırıkkale’yi temsilen Özel Kızılırmak Ortaokulu 8.sınıf öğrencisi Fatma Mine Duran katılacak.

Özel Kızılırmak Eğitimleri Genel Müdürü Hayrettin Kaya, "6-8 Haziran'da Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenecek olan turnuva ilk defa Türkiye geneli yapılacak. Mangala oyunu geçmişin derinliklerinden gelen; yüzyıllardır oynanan Orta Asya Türk toplulukları zekâ ve strateji oyunudur. Eskişehir’in hem Türk Dünyası Kültür Başkenti hem de UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Başkenti olması sebebiyle Eskişehir Valiliği, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı ve Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Türkiye Ortaokullar arası Mangala turnuvası organize ediliyor.” dedi.

    Kaya, "Orta Asya Türk toplulukları zekâ ve strateji oyunu olarak tescillenen Mangala Oyunu’nun genç kuşaklara tanıtılmasını ve bu organizasyon ile okullarda yaygınlaştırılmasını sağlamaktır. Turnuvaya her ili temsilen bir ortaokul öğrencisi katılacaktır. Kırıkkale’yi temsilen Özel Kızılırmak Ortaokulu 8.sınıf öğrencisi Fatma Mine Duran katılacak." diye konuştu.

    Özel Kızılırmak Ortaokulu Müdürü H.Hüseyin Ertaş ise “Kırıkkale’yi temsil etmeye devam ediyoruz. Akıl oyunları okulumuzda üç yıldır yapılmaktadır. Okul olarak Kırıkkale’deki öğrencileri bu oyunlara yönlendirebilmek için il geneli Harezmi Akıl Oyunları turnuvası düzenledik. İlkokulu Öğrencilerimiz içinde Zenginleştirilmiş Eğitim Modeli (ZEMOD) sınıfı oluşturduk. Eskişehir’de Kırıkkalemizi ve okulumuzu temsil edecek olan öğrencimiz Fatma Mine’ye başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar