Kırıkkale'ye nükleer tıp için hasta geliyor

Kırıkkale Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dilek Öztaş, Nükleer Tıp Merkezi'ne şehir dışından hastalar geldiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Kırıkkale'ye nükleer tıp için hasta geliyor

Kırıkkale Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dilek Öztaş, Nükleer Tıp Merkezi'ne şehir dışından hastalar geldiğini açıkladı. Öztaş, 2013 yılı itibariyle 289 kanser hastasına kemoterapi tedavisi uyguladıklarını söyledi. Kanser hastalığında erken tanının önemli olduğunu belirten Öztaş, kanserli hücrenin erken tedavi ile yok edileceğini bildirdi.

Vali Ali Kolat ve beraberindeki birim müdürleri, Yüksek İhtisas Hastanesi bünyesinde bulunan ayaktan kemoterapi ve nükleer tıp birimini ziyaret etti.
Öztaş, kanserin çağın hastalığı olduğunu ve erken tedaviyle kanserli hastaların hayata döndürebileceğini söyledi. Hastane bünyesinde bulunan kemoterapi ünitesinde 2013 yılı itibariyle 289 hastanın tedavi edildiğini belirten Öztaş, hastaların moral ve motivasyonunun yükseltilmesi için ellerinden gelen çalışmanın yapıldığını bildirdi. Türkiye’de çok nadir hastanelerde bulunan nükleer ünitesinin içinde barındırdığı sağlık ekipmanları ve makinelerin çoğunun hastanede bulunmadığını belirten Öztaş, birkaç ay içinde bütün ünitelerin açılacağını ifade etti.

Nükleer Tıp Merkezi hakkında bilgiler veren Öztaş, şunları söyledi: “Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi Nükleer Tıp Biriminde 1 uzman doktor, 3 kamera teknisyeni, 3 hemşire, 1 sekreter ve 1 temizlik personeli ile hizmet vermektedir. Hastanemiz bünyesinde Aralık 2008 tarihinden beri hizmet alımı kapsamında yürütülen nükleer tıp hizmeti 3 ay önce hastanemize alınan gama kamera ve gerekli diğer ekipmanlarla yürütülmeye başlamıştır. Şehrimizdeki tek nükleer tıp birimi olup, hastanemiz hastaları dışında üniversite hastanesi hastalarına ve çevre illerden gelen hastalara da hizmet vermektedir.” CİHAN

Yorumlar