Kırıkkale'ye 'Altın bebek dostu il' ünvanı

Sağlık Bakanlığı ve UNICEF işbirliğinde anne sütünün teşviki ve bebek ölümlerinin azaltılması amacıyla yürütülen proje kapsamında Kırıkkale'ye, 'Altın bebek dostu il' unvanı verildi. Bebek ölüm oranlarının azaltılması, bebeklerin...

Google Haberlere Abone ol
Kırıkkale'ye 'Altın bebek dostu il' ünvanı

Sağlık Bakanlığı ve UNICEF işbirliğinde anne sütünün teşviki ve bebek ölümlerinin azaltılması amacıyla yürütülen proje kapsamında Kırıkkale'ye, 'Altın bebek dostu il' unvanı verildi.

Bebek ölüm oranlarının azaltılması, bebeklerin ilk 6 ay boyunca anne sütü ile beslenmelerinin sağlanması ve doğum yapılan bütün hastanelerin bebek dostu hastane olması hedefine yönelik yürütülen program kapsamında yapılan çalışmalar Kırıkkale'de meyvesini vermeye başladı. Yapılan etkin çalışmalar sayesinde Kırıkkale'nin 'Altın Bebek Dostu İl' unvanı almaya hak kazandığı belirtildi. Bu kapsamda Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan'ın katılımı ile Belediye Nikah Salonu'nda ödül töreni düzenlendi.

Törende anne sütünün önemine değinen kurum başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan, ülkemizde anne sütünün özendirilmesi, annelere emzirme konusunda doğru bilgi ve alışkanlıkların kazandırılması, doğum hizmeti veren hastanelerde emzirmenin iyi anlatılması konusunda ciddi çalışmalar yapıldığını belirtti. Bu yöndeki çalışmaların aralıksız devam edeceğini kaydeden Özkan, emzirmenin özellikle bebekler, anneler, aileler ve toplumlar açısından önemine değindi. Prof. Dr. Özkan, anne sütünün yerini yeryüzünde bulunan başka hiçbir besinin tutamayacağını ifade ederek, özverili çalışmalarından dolayı bütün sağlık yöneticilerini ve çalışanlarını tebrik etti.

Vali Ali Kolat ise Kırıkkale'nin Bebek ölümleri açısından binde 6.8 ile Türkiye ortalamasının altında olduğunu söyledi. Yapılan çalışmaları son derece önemsediklerini vurgulayan Vali Kolat, "Doğurganlık bakımından da Türkiye ortalamasının altındayız." dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Kırıkkale'deki sağlık kurumlarının yöneticilerine ödülleri verildi. CİHAN

Yorumlar