Kırıkkale'de gergin anlar...

10 ili gezerek Diyarbakır'a gidecek 'Barış Treni'nin Kırıkkale durağında olaylar çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Kırıkkale'de gergin anlar...

'Çözüm sürecine' sivil cemiyet desteği sağlamak amacıyla düzenlenen faaliyet kapsamında 10 ili gezerek Diyarbakır'a gidecek 'Barış Treni',Kırıkkale Garı'na getirildi. 'Barışa Bak Platformu' nedeni ile organize edilen faaliyet kapsamında 21 Mart'a kadar 10 ili gezecek 'Barış Treni'ni, duraklarından Kırıkkale Garı'nda Vali Yardımcısı Abdullah Arslaner, Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Genç, başka yetkililerle sivil cemiyet kuruluşlarının temsilcileri davul-zurna eşliğinde karşıladı.

'Barış Treni'nde 'Çözüm sürecine' sivil cemiyet desteği sağlamayı amaçlayan gazeteci, yazar ve aktivistler bulunuyor. Platform Sözcüsü Cengiz Algan, Kırıkkale Garı'nda gazetecilere Kırıkkale'nin dördüncü durakları olduğunu söyledi.İstanbul Pendik'ten yola çıktıklarını, Kocaeli, Eskişehir ve Ankara'dan sonra Kırıkkale'ye geldiklerini dile getiren Algan, şöyle dedi: "Burada da Kırıkkale'nin çözüm sürecine nasıl baktığını göreceğiz. Zannederim toplumun kocaman çoğunluğunda bulunduğu bunun şeklinde Kırıkkale'de de sürece kocaman destek var. Biz, hem kendimiz bir şeyler anlatmaya çalışıyoruz hem de sokaklardan bir şeyler öğrenmeye geliyoruz. 'İnşallah Kırıkkale sokaklarında da tıpkı sıcaklıkla karşılayacağız' diye düşünüyoruz. bugün YGS'ye giren öğrencilere de başarılar dilerim. Gürültü yapmadan işimizi halletmeye çalışacağız. Sınav peşinden onlarla da sokakta buluşmuş oluruz. Sırada Kayseri var. Aynı biçimde orada da mahalli yönetimler ve sivil cemiyet kuruluşlarıyla buluşacağız. Hep ortak çalışmalarımızı sürdüreceğiz." Ellerinde Türkçe ve Kürtçe 'Çözüm sürecine sivil destek' yazan dövizler taşıyan grup, daha sonra yürüyerek Cumhuriyet Meydanı'na geldi.

BARIŞ TRENİ'NE KIRIKKALE'DE PROTESTO

'Çözüm sürecine' sivil cemiyet desteği sağlamak amacıyla düzenlenen faaliyet kapsamında 10 ili dolaşarak Diyarbakır'a gidecek 'Barış Treni'nin Kırıkkale durağında vakalar çıktı. Tren istasyonundaki karşılama sonrası Cumhuriyet Meydanı'nda davul-zurna eşliğinde halay çekilirken, kurulan çadırda çözüm sürecine yönelik imza kampanyası başlatıldı. Bu sırada gelen MHP'li ve Ülkü Ocakları üyeleri, 'Apo'ya hiç kimse sahip çıkamaz' diyerek çadırı ve içindeki masaları devirerek kırmak istedi. Polis gruba mani olurken Atatürk Anıtı önünde Türk bayrağı açan Abdurrahman Keskin polis nedeni ile gözaltına alınınca gerginlik tırmandı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar